Özdilek

Güncel

'Sosyal Elçiler' Başkanı Rasim Uyan ve Teşekkür Tevdisi

Kalemimle katkı sunmamdan dolayı Sosyal Projeler Başkanı olarak Rasim Uyan, Sosyal Elçiler bana bir teşekkür belgesi takdim etmek istemişler.

25 Aralık 2016 Saat: 17:30
Sosyal Elçiler Başkanı Rasim Uyan ve Teşekkür Tevdisi
'Sosyal Elçiler' Başkanı Rasim Uyan ve Teşekkür Tevdisi

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli İli Derince İlçesi’nde bulunan Sosyal Elçiler Platformu’nun da başkanı olan berber Rasim Uyan ‘Kuzeyin Köy Çocukları’ ve ‘Halep’e Sessiz Kalma’ gibi kampanyalarla yine ilgi odağı oldu. Yine diyorum, çünkü Uyan, bu tarz sosyal projelerle oldukça uzun yıllardır uğraşıyor. Hatta Sabancı Vakfı’nın ‘Fark Yaratanlar’ grubuna seçilmiş ve insan gönlüne dokunan projelerde gücünün yettiğince yer almaktadır.

Berberlik yaparak kendisinin ve ailesinin geçimini ve yaşamını sağlayan Uyan, haftanın bir gün gelirini bu tarz sosyal projelere ayırmaktadır. Bu hafta Cumartesi dinler arası hoşgörü sebebiyle Fener Rum Patrikanesi için çalıştı. Geçtiğimiz dönemde bir günlük gelirini de Diyanet Vakfı’na bağışladığını belirten Uyan, ‘’hoşgörünün azaldığını düşündüğüm bu günlerde bir günlük kazancımı da Fener Rum Patrikanesi’ne bağışlamak istedim ki farkındalığımız artsın. Önümüzdeki Cumartesi gün kazancımı da İzmit’te projesi ve çekimleri başlayan ve İzmit’te Hristiyan oluşundan dolayı dönemin kralının telkiniyle babası tarafından öldürülen, hristiyanlığın dünyada artmasından sonra Azize ilan edilen Santa Barbara’nın hayatını ve hikayesini konu alan belgesel film projesine bağışlayacağım. Bu belgesel,n Kocaeli’ne tarihsel katkı sağlayacağını düşünmekteyim. Hali hazırda Halep için battaniye kampanyam devam ediyor ayrıca çelik jiletlerin tüm Türkiye’de ki berberlerden toplanıp yılda yaklaşık 60 ton çelik geri dönüşümünü sağlayacak bir projemde uzun süredir devam etmektedir’’ diye belirtti.

Kendisine her alanda sosyal projelere duyarsız kalmadığından ve duyarlılık gösterişinden dolayı teşekkür ederim. Kalemimle katkı sunmamdan dolayı Sosyal Projeler Başkanı olarak Rasim Uyan ve Sosyal Elçiler bana bir teşekkür belgesi takdim etmek istemişler. Davete icabet etmek gerekir düsturuyla takdim edilecek ödülü almak için halkbilimci, araştırmacı tarihçi Numan Gülşah ile beraber Rasim Uyan’ın berber dükkanında buluştuk. Tarafıma bir teşekkür belgesi tevdi ettiler. Sosyal Elçiler teşekkürler. Siz proje üretin ve bu tarz gönüllü, farkındalık projelerinde bulunun ki bizlerde kalemimizle size destek verebilelim. Duyarlılık ve hoşgörünün artması dileğiyle…

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat