Özdilek

Spor

Spor Kompleksinin Temeli Atıldı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

İzmit Belediyesi tarafından Cephanelik alanında yaptırılan spor kompleksinin temeli Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün de katıldığı törenle yapıldı. Yoğun yağmur yağışı altında yapılan temel atma törenine Bakan Ergün’ün yanı sıra Kocaeli Valisi Ercan Topaca,Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,İzmit Kaymakamı Sabit Kaya,İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan,spor kulüpleri temsilcileri,mahalle muhtarı ile vatandaşlar katıldı.
BÖLGE KALKINACAK
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan,yaptığı konuşmada spor kompleksi sayesinde Bekirpaşa bölgesinin daha da kalkınacağını belirterek” Bugün bölgemizde 20’ye yakın amatör spor kulübü var. Yıllardır bölgede spor tesisi olmamanın sıkıntısını çekiyorlardır.Bu tesis sayesinde  yılların özlemi sona erecek. Binlerce gencimiz spor yapma imkanı bulacak.11 milyon muamman bedelli tesis ihale sonucunda KDV dahil yaklaşık 8 milyona  mal olacak.65 dönüm alan üzerine kurulan   kompleks içinde 10 bin kişi kapasiteli tribün, 8 adet amatör takım soyunma odası,2 adet çok amaçlı spor salonu, 2 tenis kortu, 1 basketbol sahası, 1 voleybol sahası, kafeterya, basın odası,VİP salonu,doping odası, 2.4 km. uzunluğunda yürüyüş yolu, kondisyon aletleri, jimnastik, Uzakdoğu sporları ile diğer spor dallarına ait birimler yer alıyor. Tesisleri gelecek Ağustos ayına kadar bitirip Türk sporunun hizmetine  sunmanın gururunu yaşayacağız” dedi. Doğan,spor kompleksinin yapımında  her kesimin katkısı olduğunu da söyleyerek teşekkür etti.
HEDEF TÜRKİYE’DE İLK SIRA
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da konuşmasında spor kompleksinin yapımında katkısı olan herkese teşekkür ederek” 2004 yılına kadar  spor altyapısı bakımından ülkemizin en geri iliydik. Kısa süre içinde şehirden köye kadar her tarafta spor tesisleri yaptık. Bugün spor altyapısı bakımından Türkiye’nin sayılı iliyiz. Hedefimiz ilk sırada yer almaktır” şeklinde konuştu.
GÜZEL BİR İŞBİRLİĞİ
Temel atma töreninde Kocaeli Valisi Ercan Topaca da bir konuşma yaparak şunları söyledi:” İlimize bir spor tesisi daha kazandırmanın gururu içindeyiz.Valiliğimiz,İl Özel İdaremiz,Büyükşehir Belediyesi,İzmit Belediyesi,Bakanlığımızın güzel bir işbirliği ve katkılarıyla modern bir spor kompleksi yükseliyor. Bundan kazançlı çıkacak olan Türk gençliği olacaktır.”
TÜRKİYE DEĞİŞİYOR
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de yaptığı konuşmada Türkiye’nin büyük bir değişim ve gelişim içinde olduğuna ifade ederek” Çok güzel bir tesisin temelini atıyoruz. Gençlerimize hayırlı olsun. Cephanelik bölgemiz  spor ve sağlık merkezlerin kalbin attığı yer oluyor.Şehirlerimizin sosyal,kültürel ve sportif alanlarda değişim içinde olmasını istiyoruz. Bugün şehirlerimiz,mimari açıdan olsun,sosyal kültürel alanlarda olsun büyük bir değişim içindedir. Spor yapan,sanatla uğraşan bir toplum özlemimizin gerçekleşiyor olmasının mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından spor tesislerinin temel atma butonu Bakan Ergün,Vali Topaca,Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Doğan tarafından hayırlı olması dileği ile basıldı. Tören sonunda amatör spora katkılarından dolayı Başkan Doğan’a Şenol Çiçek tarafından teşekkür plaketi ve adının yazılı  forma verildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat