Özdilek

Güncel

Suriyeli Kardeşler dönerci dükkanı açtılar

Suriye'de ki iç savaştan kaçarak aileleriyle birlikte Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kardeşler, Suriye'nin Edlib Kenti'nden eşleriyle birlikte Kocaeli'ne yerleştiler ve kendilerine ağırlıklı olarak Suriye yemeklerinin h

30 Ocak 2014 Saat: 20:07
Suriyeli Kardeşler dönerci dükkanı açtılar
Suriyeli Kardeşler dönerci dükkanı açtılar

Çalışanların tamamı Suriyeli kardeşler

Damatları uzun yol sürücüsü Çetin Çevik ile birlikte en büyük kardeş Ahmed Abduljawad ile erkek kardeşleri Heymen, Kadın, Ammar, Vahil ve oğul Muhammed ile birlikte Kapanönü'nde Suriye'ye özgü bir şekilde hazırladıkları yemekleri herkesin beğenisine sunmaya başladılar.

Hem ucuz hemde kaliteli yiyecekler

Hem ucuz hemde damak tadı tamamen bize uygun olan yemeklerini sundukları konuklardan tam not alan Suriyeli Kardeşler, cennet ızgara salonu açılışını İzlit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, yardımcısı ve Kartepe Belediye Başkan adayı Hüsayin Üzülmez ile MHP il Başkanı Aydın Ünlü ve MHP KBB başkan adayı Saffet Sancaklı hep birlikte yaptılar.

Kardeşlerin eşleri gözyaşlarını tutamadılar

Eset tarafından iç savaş başlar başlamaz ilk bombalanman kentlerden biri olan ve çok sayıda Suriyelinin hayatını kaybettiği Edlip Kenti'nden kaçarak Türkiye'ye sığındılar. Suriyeli Kardeşler adı altında Kapanönü'nde işyeri açan erkek kardeşlerin eşleri açılış sırasında gözyaşlarını tutamadılar ve bol bol resim çekerek olayı kayıt altna aldılar.

Doğan aramıza hoşgeldiler

Dualarla yapılan açılış öncesi kısa bir konuşma yapan İzmit Beleriye Başkanı Nevzat Doğan, "Bu Müslüman dostlarımız savaştan ve ölümden bir şekilde kaçarak ülkemize ısınmışlar ama önemli olan yine en az bizim kadar hakları olduğuna inanıyorum. Bu nedenle ülkelerinden ve savaştan kaçarak bağrımıza alınan bu kardeşlerimizi sonuna kadar desteklemeliyiz. Bu insanlar ülkemize sığınmalarına rağmen bir eziklik yaşamamadılar. Zaten bakın bir işyeri açarak kendi ekmeklerini kendileri kazanmanın peşindeler. Hoşgelmişler, safalar getirmişler" şeklinde çok dostane bir yaklaşım bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat