Günübirlik yapılan geziler sayesinde kent yeniden keşfediliyor, tarihi ve kültürün zenginliğinin farkına varılıyor.Geçmişten bu güne köprüler kurukuyor,kentimizi dah iyi tanıma fırsatı bulunuyor.
Engelli vatandaşlar, öğrenciler, yurt dışından gelen yabancı misafirler. Bu kente gelip de Tarih Koridoru’ndan geçmeyen kalmıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentlileri ve misafirleri Tarih Koridoru’nda bir yolculuğa çıkarıyor. Kocaeli, bir tarih hazinesi. Her sokağında geçmişten bir kanıt kaldırım taşlarında bile tarihten bir iz taşıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de bu kentte yaşayan ya da yolu bu kente düşen herkesi, bu şehrin tarihini, turistik güzelliklerini yakından tanımaları için zaman aynasında bir yolculuğa çıkarıyor. Bazen engelli vatandaşlar, bazense meslek grupları, bazen öğrenciler, kimi zaman da yurt dışından gelen misafirler Tarih Koridoru’nda gezdiriliyor.
BİR KENTİN ÖYKÜSÜ
Bu kent öyle büyük bir kültürün mirasçısı ki, her sokağı tarihten bir hikayeyi anlatıyor. Bazen bir evin, bazen önemli bir kişiliğin, bazense kentin öyküsü çıkıyor karşımıza. Tarih Koridoru’nda ise yok yok. İzmit’in fetih simgesi olan tarihi Orhan Camii, Saat Kulesi, Sırrı Paşa Konağı, Kapanca Sokak, Süleyman Paşa Hamamı, Hacı Hasan Yumurtacı Camii, Av Köşkü bu koridorunun en önemli eserleri olarak göze çarpıyor.
TARİHÇİ VE TERCÜMAN EŞLİĞİNDE
Tarihi tren garı, arkeoloji ve gemi müzesi de pir pazılın parçaları gibi tarihi koridorun bütününü tamamlıyor. Geziler tercüman ve tarihçi eşliğinde yapılıyor. Böylece vatandaşlar ve misafirler merak ettikleri eserle ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşıyor. Sıklığı talep doğrultusunda olan gezi sonunda ise vatandaşlar evlerine, akraba ve yakınlarına anlatabileceği bir dolu tarihi hikâyeyle dönüyor.