Özdilek

Güncel

Tarihi eserlere 8 milyon lira kaynak

2014 yılı boyunca toplanan 10 milyon liralık kültür varlıkları katkı payından 8 milyon lira tarihi eserler için proje hazırlayan belediyelere dağıtıldı.

31 Aralık 2014 Saat: 17:16
Tarihi eserlere 8 milyon lira kaynak
Tarihi eserlere 8 milyon lira kaynak

30 Mart yerel seçimleri öncesinde kapatılan İl Özel İdaresi’nden ve ilçe belediyelerinin emlak vergilerinden 2014 yılı boyunca elde edilen 10 milyon TL’lik kaynağın 8 milyonu tarihi eserleri korumak ve restore etmek için proje hazırlayan belediyelere dağıtıldı. Valilik 100. Yıl toplantı salonunda düzenlenen protokolle proje hazırlayan Büyükşehir, İzmit, Gebze, Gölcük, Kartepe, Darıca ve Karamürsel ilçe belediyelerinin temsilcileri katıldı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında ilk kez gerçekleştirilen törende ayrıca ilimizde 9 yıl görev yapan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Aydınlık veda etti.

 

BAŞKANLAR KATILDI
10 milyon liralık bütçenin 8 milyonu belediyelere aktarılırken 2 milyon TL ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderildi. Protokol imza törenine, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Vali Yardımcısı Osman Sarı, Büyükşehir belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez katıldı.

 

EN BÜYÜK PAY DARICA’NIN
Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu çerçevesinde elde edilen gelirin toplam 8 milyon liranın 2 milyon 320 bin 971,62 TL’si Büyükşehir Belediyesi’nin Portakal Hafız Konağı projesine aktarıldı. İzmit Belediyesi’ne ait Hacı Hasan Mahallesi’ndeki tarihi hamam için 57 bin 710,13 TL, Gebze Belediyesi’ne ait Osman Hamdi Bey Müzesi için 527 bin 723,06 TL, Gebze Tarihi Çarşı Hamam Çevresi için 431 bin 250 TL, Gebze Eskihisar Mahallesi’nde 2 adet tescilli çeşme restorasyonu için 13 bin 300 TL, Gölcük Belediyesi’ne ait Değirmendere Yalı Mahallesi’nde 2 adet tescilli evin restorasyon uygulaması 421 bin 234,94 TL, Kartepe Belediyesi’ne ait Sapanca Gölü kuzeyinde bulunan eski Seka lojmanlarının restorasyon ve restitüsyonuna ait proje çizimi için 105 bin 845, 20 TL, Karamürsel Belediyesi’ne ait Karamürsel Tarihi Karabali Hamam restorasyonu uygulaması için 637 bin 500 TL, Darıca Belediyesi’ne ait İskoliye Mektebi ve Tekel Binası restorasyonu için 3 milyon 486, 840 TL aktarıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderilen kaynak miktarı ise 2 Milyon 593 bin,71 TL oldu.

 

AYDINLIK’A ÜSTÜN BAŞARI BELGESİ
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Aydınlık görevinin sona ermesi sebebiyle Vali Güzeloğlu’na protokol sonrası veda etti. Aydınlık’a yeni görevinde başarılar dileyen Güzeloğlu, “Kamu yönetiminde sağlık alanında uzun yıllar başarıyla hizmet eden bu anlamda ilin hizmet verdiği tüm kesimlerinde tüm vatandaşlarımızla ve genel kamuoyunda çok olumlu ve anlamlı bir iz ve düşünce bırakan kamu hastaneleri birliği genel sekreterliğinden Hasan Aydınlık’ı bugün uğurlayacağız. Kendisiyle kısa süre tanışmanın ve çalışmanın gururunu yaşadım. Her görevin sonu olduğunu bilerek aslolanın ne kadar anlamlı yapmak odluğunu düşünürse Hasan Bey’in çok hoş bir sada bıraktığını biliyorum. Kendisine yerini görevinde başarılar diliyorum. Vefa önemlidir, başarıyı ödüllendirmek önemlidir. Bu da yeni başarıları getirecektir” diyerek görevde üstün başarı belgesi verdi. Bilindiği üzere Aydınlık’ın pratisyen hekim olduğu ve doktor unvanına sahip olmadığı için genel sekreterlik görevi sona ermişti.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat