Özdilek

Güncel

Tarihi köprü kurtarılacak

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Kutluca Köyü’ndeki tarihi köprü araç trafiğine kapatılacak. Araç ve yaya trafiği yeni bir köprü üzerinden sağlanacak.

 

 

 Tarihi köprü içinkurtarılıyor Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez’e bağlı Kutluca Köyü’nde bulunan tarihi taş köprünün korunması amacıyla yeni bir köprü inşa edecek.

 TARİHİ KÖPRÜ KORUNACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden yeni bir tarihi adım daha. Büyükşehir bu kez Körfez ilçesine bağlı Kutluca Köyü’nde bulunan Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kaldığı bilinen tarihi taş köprüyü korunması amacıyla araç trafiğine kapatarak aynı yere yeni bir köprü yapacak. Halen araç ve yaya trafiğine açık olan taş köprü yeni köprünün açılmasıyla birlikte kullanılmayacak ve koruma altına alınacak.

 HEM YAYALAR HEM ARAÇLAR

 11 metre genişliğinde 24 metre uzunluğunda yapılacak yeni köprü ise hem yaya hem de araç trafiğine uygun olacak. Köprüye yaya korkuluğu ve kaldırım da yapılacak.

 İHALE 4 AĞUSTOS’TA

 Söz konusu çalışma için ihale 4 Ağustos Çarşamba günü saat 10.00’da Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilecek. Köprünün işin tesliminden sonra 6 ayda tamamlanması hedefleniyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat