Özdilek

Güncel

Tarım Bakanlığı 2058 personel alacak!

Tarım Bakanlığı personel alımı ile 2 bin 58 kişinin istihdam edileceğini belirten Bakan Faruk Çelik, yapılacak alımlar hakkında detayları da paylaştı. Buna göre; Tarım Bakanlığı’nın yanı sıra Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Dest

22 Haziran 2017 Saat: 10:42
Tarım Bakanlığı 2058 personel alacak!
Tarım Bakanlığı 2058 personel alacak!

Tarım Bakanlığı personel alımı ile 2 bin 58 kişinin istihdam edileceğini belirten Bakan Faruk Çelik, yapılacak alımlar hakkında detayları da paylaştı. Buna göre; Tarım Bakanlığı’nın yanı sıra Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na (TKDK) da alım yapılacağını duyurdu.

Tarım Bakanlığı personel alımı açıklaması Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’ten geldi. Personel alımı ilanlarını takip eden milyonlarca vatandaş yapılacak personel alımına dair detayları araştırmaya başladı. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, Tarım Bakanlığı personel alımı kapsamında 2 bin 58 personel istihdam edileceğini duyurdu. Personel alımı konusunda detaylara da değinen Çelik, hangi pozisyona ne kadar personel alınacağı bilgisini de paylaştı. Vatandaşlar personel alımının ne zaman yapılacağını, alımların hangi pozisyonlara yapılacağını araştırıyor.

BAKAN ÇELİK TWITTER’DAN DUYURDU

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, personel alımını Twitter hesabından duyurdu. Çelik, 2 bin 58 sözleşmeli personelin istihdamına yönelik çalışmaların tamamlandığını ve tercih takvimi için listelerin Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne (ÖSYM) bildirildiğini açıkladı. Takvim çalışmalarna devam ettiklerini belirten Çelik, tercihlerin büyük ihtimalle Ramazan Bayramı’ndan sonra alınmaya başlayacağını belirtti. Alınacak personellerin dağılımına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, 2 bin 58 personelin; 874’ünün Ziraat Mühendisi, 328’inin Gıda Mühendisi, 96’sının Su Ürünleri Mühendisi, 10’unun Balıkçılık, Teknolojisi Mühendisi, 33’ünün ise Harita Mühendisi olacağını açıkladı. Çelik, istihdam edilecek veteriner hekim sayısının ise 717 olacağını paylaştı.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Taşra teşkilatlarında görev yapmak üzere sözleşmeli 2 bin 58 mühendis ve veteriner hekim alınacağını yazılı olarak da duyuran Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, 1″Bir süreden beri gündemimizde olan personel alımı hususunda neticeye varmış bulunuyoruz. Taşra teşkilatlarımızda görev yapmak üzere sözleşmeli 2 bin 58 mühendis ve veteriner hekim alımı yapacağız. Alımı yapılacak 2 bin 58 sözleşmeli personelin bin 341’i mühendis (874 ziraat, 328 gıda, 96 su ürünleri, 10 balıkçılık teknolojisi, 33 harita) ve 717’si veteriner hekimden oluşacak. Bu belirlemeleri yaparken il ve ilçelerdeki ihtiyaçları dikkate aldık. Ayrıca gıda mühendislerinin büyükşehirlerde, veteriner hekimlerin ise hayvancılığın yoğunlukta olduğu bölgelerde yoğun olarak istihdam edilmesine dikkat ettik” ifadelerini kullandı.

Bu pozisyonlar için vize işlemlerinin Maliye Bakanlığında tamamlandığını belirten Bakan Çelik, “ÖSYM Başkanlığı ile birlikte yerleştirme işlemleri çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. ÖSYM’nin belirleyeceği yerleştirme takvimi doğrultusunda müracaat ve yerleştirme işlemlerine başlanacak. Tercihler, büyük ihtimalle Ramazan Bayramı sonrası alınmaya başlanacak.” dedi.

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ MÜLAKATLARI AÇIKLANIYOR

Tarım Kredi Kooperatiferi’ne alınacak personellere de değinen Çelik, “Tarım Kredi Kooperatiflerine alınacak 500 kişinin başvuru süreci neticelendi. Müracaatlara yönelik ön incelemelerin tamamlanmasının ardından mülakat yapılacak. Mülakata katılmaya hak kazanan adaylar ile mülakat yer ve saati 19 Haziran’da açıklanacak.” şeklinde konuştu.

TKDK’YA 200 PERSONEL ALINACAK

Bakan Çelik ayrıca Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu’na (TKDK) yıl içinde 200 kişi alınacağını açıkladı. Çelik, bu konudaki detayların ise önümüzdeki günlerde netleştirileceğini ifade etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat