Özdilek

Güncel

Taşeron eylemine Kaplan’dan tam destek

KOÜ’den atılan taşeron işçiler Ankara’da TBMM’nin Dikmen kapısının önünde bir eylem gerçekleştirdi. CHP Kocaeli Milletvekili Dr. Mehmet Hilal Kaplan’ın da katıldığı eylemde, hükümetin taşeron çalışmayla ilgili hazırladığ

14 Haziran 2014 Saat: 09:58
Taşeron eylemine Kaplan’dan tam destek
Taşeron eylemine Kaplan’dan tam destek

Taşeronlaşmanın karşısında olduğunu belirten Kaplan, bu taşeronlaşma sisteminin yeni dünyadaki köleliğe verilen isim olduğunu vurguladı. Eyleme, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası, Türk Tabipler Birliği, Türk Diş Hekimleri Birliği, Türk Hemşireler Derneği, Ebeler Derneği gibi birçok sivil toplum kuruluşu da katıldı. Torba yasanın özellikle kamuda taşeron çalışmanın önünü açtığı iddia adildi.


Eylemde taşeron işçiliğin yasaklanması çağrısı yapıldı. Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi’nden atılan taşeron işçiler Ankara’da TBMM’nin bahçesinde bir eylem gerçekleştirdi. Hatırlanacağı üzere 28 Mayıs günü Tıp Fakültesi’nde toplu sözleşme hakkı için bir günlük iş bırakma eylemi yapan Dev Sağlık-İş Sendikası üyesi taşeron işçilerden 6’sı, Malatya merkezli Genç Ufuklar firması tarafından işten çıkarılmıştı.

İşçiler, İstanbul Okmeydanı Hastanesi ve Alanya Devlet Hastanesi’nden atılan taşeron işçilerle birlikte TBMM’nin önünde bir basın açıklaması yaparak işten çıkarmalara son verilmesini ve atılanların da geri alınmasını istedi. Dev Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da hazır bulunduğu eyleme bazı sendikalar da destek verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat