Özdilek

Güncel

Tepeler beyaza büründü

Kartepe ilçesinde bölgenin bin 850 metre rakımlı en yüksek tepesi olan Kartepenin zirvesi adeta beyaza bürünürken, Umuttepe ve kentimizin yüksek noktalarında kar yağışı aralıksız devam etti. Tepeler beyaza büründü.

7 Aralık 2013 Saat: 15:52
Tepeler beyaza büründü
Tepeler beyaza büründü

Kartepe Kayak Merkezi’nde sıcaklığın -4 dereceye kadar düşmesiyle bölgede kar yağışı şiddetini arttırdı. Deniz seviyesinde sıcaklık 3 dereceyken, Kartepe'de sıcaklığın -4 dereceye düşmesi yer yer 4-5 cm'yi kar kalınlığı olmasına neden oldu. Turizm çalışanlarını hava durumundan dolayı sevinirken, hafta sonunu fırsat bilerek erkenden kar görmek isteyen vatandaşlar zirveye akın etti. Otel yetkilileri doluluk oranının yüzde 95 olduğu belirtirken, kayak sezonunun açılması için kar kalınlığının en az 80 cm olması gerektiğini söyledi.
Kar yağışının ilerleyen günlerde giderek artması bekleniyor.

Öte yandan kentimizin bir diğer yüksek rakımlı yeri Umuttepe’de de kar yağışı sabahtan itibaren etkisini gösterdi. Sabah saatlerinde hafif hafif başlayan ve öğle saatleriyle hareketlenen kar yağışı Umuttepe’yi de beyaz bir halı ile kapladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat