Özdilek

Güncel

Tescilli Binalarda Proje Desteğine Devam

Kocaeli’nde Tescilli binalara geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da proje desteği devam ediyor.Destek 50 ile 200 bin Lira olarak değişiyor.

14 Eylül 2013 Saat: 16:21
Tescilli Binalarda Proje Desteğine Devam
Tescilli Binalarda Proje Desteğine Devam

     İlimizde mülkiyetinde tescilli taşınmaz kültür varlığı bulunan yapı sahiplerine Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılan proje ve proje uygulama yardımları ile kültür varlıklarının korunmasına yaşatılmasına ve kültürel değerlerine katkı sağlanmasına her yıl olduğu gibi bu yılda proje destekleri devam etmektedir

     Taşınmaz Kültür Varlıklarının Onarımına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik çerçevesinde, Bakanlıkça yapılacak nakdi yardım miktarı, projeler için ellibin (50.000.-) TL’yi, proje uygulamaları için tahmini bedelinin yüzde yetmiş (%70) ini ve her halükarda ikiyüzbin (200.000.-)TL’yi geçmemek üzere komisyonca belirlenmektedir. 


Ancak tahmini bedeli ellibin (50.000.-) TL’yi geçmeyen proje uygulamalarının yüzde yüz (%100) üne kadar yardım yapılmaktadır.

      Bakanlıkça 2013 yılında Dilovası, Gölcük ve İzmit İlçelerinde bulunan 8 adet taşınmaz kültür varlığına proje yardımı ve İzmit’te bulunan 1 adet taşınmaz kültür varlığına da  proje uygulama yardımından yararlanması sağlandı.

 

     İlimiz İlçelerinde de 2007-2012 yılları arasında da Gölcük 8, İzmit 4, Gebze 2, Kartepe 1, Karamürsel 1 olmak üzere toplam 16 adet taşınmaz kültür varlığı proje yardımı ve 4 Adet taşınmaz kültür varlığı da proje uygulama yardımından yararlanmıştır.

 

       2014 yılında yapılacak olan proje ve proje uygulama yardımlarından yararlanabilmek için, mülkiyetinde tescilli taşınmaz kültür varlığı bulunan ve bakım onarımını gerçekleştirmek için Taşınmaz Kültür Varlıklarının Onarımına Yardım Sağlanmasına DairYönetmeliğin durumlarına uygun  6 veya 7 nci maddelerinde belirtilen belgelerle birlikte son başvuru tarihi olan Proje Yardımları için en geç 27.09.2013, proje uygulama yardımları için 27.12.2013 tarihine kadar ilgililerin Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat