Özdilek

Güncel

TGS Kocaeli: “Hiç bu kadar kötü olmamıştı”

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Kocaeli İl Temsilcisi Caner Aktan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında, “İtiraf edelim: Medya mensupları hiç bu kadar kötü durumda olmamıştı” tespiti yaptı.

10 Ocak 2018 Saat: 12:25
TGS Kocaeli: “Hiç bu kadar kötü olmamıştı”
TGS Kocaeli: “Hiç bu kadar kötü olmamıştı”

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Kocaeli İl Temsilcisi Caner Aktan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, siyasi baskılar ve sendikasızlaştırma nedeniyle artık Türkiye medyasının sorulamayan sorular, işten atmalar ve tutuklamalarla gündeme geldiği vurguladı. Bu kötü durumdan çıkışın gazetecilerin birlikte hareket etmesiyle mümkün olabileceğini vurgulayan Aktan, “Korkunun ecele faydası yok: Mevcut medya düzenini mutlaka değiştireceğiz” dedi.

Sevinçle karşılanmıştı

Aktan, 10 Ocak'ın 212 olarak bilinen Basın İş Kanunu'nun yürürlüğe girişinin yıl dönümü olduğu hatırlatıldı. Yasanın yürürlüğe girdiği 1961 yılında gazetecilerin sevinç içinde olduğu belirtilen açıklamada, bu sayede gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarının güvence altına alındığı, kamusal görevlerini yapabilmeleri için uygun şartların sağlandığını ifade etti.

Abdi ipekçilerin yolunda

Aktan açıklamasının devamında şöyle konuştu: “Bugün artık Türkiye medyası sorulamayan sorular, ekrana getirilemeyen yayınlar, baskılar, kovulmalar, tutuklamalar, hakaretler ve eziyetlerle anılıyor. 212’siz çalıştırılmamız ve yoksulluk sınırını geçemeyen maaşımız da cabası. İtiraf edelim: Medya mensupları hiç bu kadar kötü durumda olmamıştı. Fakat bu dibe vuruşu yeniden zirveye çıkmak için bir fırsat olarak görüyoruz. Bunun için birer birer ayağa kalkıyor ve mücadeleye katılıyoruz. Abdi İpekçilerin yolunda, 1961 ruhuyla güçlü gazetecilik, güçlü Sendika!"

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat