Özdilek

Güncel

TGS, Yoksulluğu engelleyin, habercileri değil!’

Oğluna okul kıyafeti alamadığı için intihar eden İsmail Devrim'in haberini yapan gazeteci Ergün Demir’in gözaltına alınmasına TGS Kocaeli’den tepki geldi.

24 Eylül 2018 Saat: 22:08
TGS, Yoksulluğu engelleyin, habercileri değil!’
TGS, Yoksulluğu engelleyin, habercileri değil!’

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) Eğitim-Sen Kocaeli Şubesinde yaptığı açıklamada “İsmail Devrim intiharını haberleştiren meslektaşımızın gözaltına alınması halkın haber alma hakkına açık bir saldırıdır. Gazetecinin görevi; görünen değil, görünenin ardındaki gerçeği açığa çıkarmaktır” denildi.

 CHP, HDP, EMEP, ÖDP, SYKP, Halkevleri, KESK, TMMOB, Kocaeli Tabip Odası, Kocaeli Demokrasi Girişimi ve Kocaeli İSİG Meclisi’nin destek verdiği açıklamada TGS Kocaeli Temsilciliği adına konuşan Evrensel Gazetesi muhabiri Hasret Gültekin Kozan, Ergün Demir’in hedef haline getirildiğini söyledi. Kaynağını açıklamak zorunda olmamasına rağmen Demir’in buna zorlandığını belirten Kozan, “Meslektaşımız Ergün Demir, Lise 1. Sınıfa giden çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden İsmail Devrim’in haberini yapmış, haberin ülke kamuoyunda infial yaratması üzerine de adeta hedef haline getirilmiştir. Öylesine ki, arkadaşımız kaynak açıklamak zorunda olmamasına rağmen habere ilişkin ses kaydını yayınlamak durumunda kalmıştır. Genel Yayın Yönetmeni olduğu astakoshaber.com haber sitesinde, İsmail Devrim haberini nasıl yaptığına ilişkin ayrıntılı bir köşe yazısı da kaleme almıştır. Ergün Demir yazısının sonunda, ‘Tekrar söylüyorum, ben sadece işimin, mesleğimin gereğini yaptım. Bu konuyla ilgili söyleyecek başka da sözüm yoktur’ ifadelerini kullandı” dedi.

 

‘Ergün Demşir gazetecilik yapmıştır'

Ergün Demir’in gazetecilik yaptığını vurgulayan Kozan, “İsmail Devrim’in haberinin yayınlandığı 21 Eylül Cuma gününden bu yana Ergün Demir’in yaşadıkları Türkiye’de gerçeğin peşinden koşan gazetecilerin ne kadar zor ve baskı altında mesleğini yapmaya çalıştığının göstergesidir. 3 gündür kamuoyunun gündeminden düşmeyen, ülkede yaşanan ekonomik kriz, ağırlaşan yoksulluk ve işsizliğin geldiği boyutu gözler önüne seren İsmail Devrim intiharı ve bu intiharı haberleştiren meslektaşımızın gözaltına alınması halkın haber alma hakkına açık bir saldırıdır. Gazetecinin görevi; görünen değil, görünenin ardındaki gerçeği açığa çıkarmaktır. Meslektaşımız Ergün Demir, tam da bunu, yani gazetecilik yapmıştır” ifadelerini kullandı.

 

“TGS Kocaeli Temsilciliği olarak; yaptığı haber sonrası meslektaşımız Ergün Demir’in gözaltına alınmasını kınıyor, arkadaşımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz” diyen Kozan, dün olduğu gibi bugün de halkın haber alma hakkı ve basın özgürlüğü mücadelesini sürdüreceklerinin altını çizdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat