Özdilek

Güncel

Timur:"Sanat Düşmanlarını Lanetliyoruz"

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 
CHP Kocaeli İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı ve Kültür Sanat Komisyonu Koordinatörü Fehmi Timur, İzmit Belediyesinin Cumhuriyet Parkı içerisinde yıllardır sanat galerisi ve Kocaeli Fotoğraf Sanatçıları Derneği olarak hizmet veren, resim ve heykel sergilerine, fotoğraf gösterilerine ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesine ait Sanat Galerisi kapatıp yerine kafeterya kurmak  istemelerini eleştirdi.  Timur yaptığı açıklamada, “İzmit  Belediyesi 24 Ocak Pazartesi günü düzenleyeceği ihaleyle Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi  ve KASK merkezinin bulunduğu binayı kiraya vererek kafeterya olarak kullanacakmış…! Ne denilebilir ki; Bu zihniyetin başbakanı ‘Nedir bu UCUBELER’ deyip bu ucubelerin başlarına yağacağını düşünerek derhal kaldırılmasını (yıkılmasını) emretmiş. .. Ne yazık ki bu başbakandan önce aynı zihniyetin parçası olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’te  sanatın içine tükürerek sanat ve sanatçıyı ne kadar sevdiğini göstermişti.
Ve nihayetinde ilimizdeki mümtaz İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’da bu sevginin ön sıralarında yer kapmak adına sanat galerimizi kafeteryaya dönüştürerek radikal bir çözüm parıltısını göstermek, adeta başbakanı  ve meslektaşı belediye başkanına ‘öyle değil böyle çözüm üretilir’ diyerek nazire yapmak istemesi taktire şayan olup kendilerini kutluyoruz. Halkımız tarafından bu endişe verici zihniyetin er geç hesabını sorulacağının bilinmesinde en ufak bir kuşku duymuyoruz. Tüm İzmit halkını bu konuda duyarlı davranmasını, CHP olarak ne gerekiyorsa her türlü desteğin verileceğinin bilinmesini ‘Sanat Düşmanlarını’ bir kez daha lanetlediğimizi haykırıyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat