Özdilek

Güncel

TMMOB üyeleri Torba Yasa’yı eleştirdi

Torba Yasa’yı protesto etmek için önceki akşam basın açıklaması gerçekleştiren TMMOB üyeleri, bu yasa ile rant sağlanmak istendiğini dile getirdi.

7 Ocak 2015 Saat: 18:12
TMMOB üyeleri Torba Yasa’yı eleştirdi
TMMOB üyeleri Torba Yasa’yı eleştirdi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri önceki akşam Torba Yasa’nın kendilerini sınırladığı gerekçesi ile Yürüyüş Yolu’nda bir araya gelerek eylem yaptı. Yağan şiddetli yağmura rağmen basın açıklamalarını gerçekleştiren üyeler, TMMOB’un susturulamayacağını belirttiler.

 

“DEVLETİN ANAYASAL SORUMLULUĞU”

TMMOB adına konuşan Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ünal Özmural, TBMM gündemine getirilen iki farklı torba yasa taslağı ile imar, yapılaşma, meslek alanları ve çalışma hayatında önemli değişiklikler yapıldığını kaydederek, “Tarihsel, kültürel ve doğal değerlerin, kıyıların tarım arazilerinin ve orman alanlarının korunması devletin anayasal sorumluluğudur” dedi.

 

“TEKELLEŞMEYE İZİN Mİ VERELİM?”

Açıklamasına devam eden Özmural, “Ekonomik süreklilik adına öncelikle inşaat sektöründe rant sağlamak istenmektedir. Yine aynı şekilde işçi sağlığı ve iş güvenliği alanında işçilerin çalışma güvencelerini kaldırarak işverenlerin cezalarını affedecek yapı denetim kuruluşlarının yapısını değiştirerek, yıkım, riskli yapı tespiti, teknik müşavirlik alanında tekelleşmeye izin mi vereceğiz?” şeklinde konuşarak torba yasaya olan tepkilerini dile getirdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat