Özdilek

Güncel

Torba Yasa eylemine polis barikatı

Torba yasada bulunan kendileri ile ilgili karara karşı çıkan TMMOB’un eylemi polis barikatına takıldı. Topluluk durumu protesto ederek, “Mühendise değil, hırsıza barikat” sloganları attı.

8 Ocak 2015 Saat: 17:40
Torba Yasa eylemine polis barikatı
Torba Yasa eylemine polis barikatı

Çıkarılan Torba Yasa ile Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB)’ne karşı olduğu, iktidarın rant süreçlerinin önündeki engelleri kaldırma hazırlığında olduğunu iddiasıyla eylem yapan TMMOB, valilik engeline takıldı. Öğle saatlerinde Belediye İş Hanı önünde toplanan TMMOB üyeleri buradan valilik önüne yürüyerek hazırladıkları siyah çelengi bırakarak açıklama yapmak istedi. Valiliğe çıkan Rauf Orbay Sokak’a kadar sorunsuz bir şekilde yürüyen grup, burada çevik kuvvet barikatı ile karşılaştı.

 

 

ÇEVİK KUVVET ENGELİ

Yürüyüşe öncülük eden TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası Başkanı Arsal Arısal ve Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ünal Özmural’ın polisi ikna çabaları ise sonuç vermedi. Eylemin anayasal bir hak olduğunu söyleyen TMMOB yetkilileri, siyah çelengi valiliğe bırakmakta ısrarcı oldu. Polis ise yürüyüşün yapılmasına izin vermedi.

 

“MÜHENDİSE DEĞİL, HIRSIZA BARİKAT”

Tartışma sırasında olay yerine CHP İl Başkan Vekili Cihat Altunyuva da geldi. Birlik üyelerinin ve başkanların ısrarlarının faydasız olduğu noktada eylemciler ıslıklar ve alkışlar ile durumu protesto etti. “AKP yasanı al, başına çal.” “Mühendise değil, hırsıza barikat” sloganları atan grup uzun süre polislere direndi.

 

ÇELENK AĞAÇ ÖNÜNE BIRAKILDI

Tartışmalar sonucunda siyah çelenk, sokaktaki bir ağacın önüne bırakıldı. Valilik önünde yapılması planlanan basın açıklaması da yine bu noktada Rauf Orbay Sokak’ta yapıldı. TMMOB adına açıklamayı yapan Mimarlar Odası Başkanı Arsal Arısal, “AKP iktidarının gündeme getirdiği son iki torba yasa imar yapılaşma, meslek alanları ve çalışma hayatında önemli değişiklikler getiriyor. Bu torbanın içinde AKP’nin rant politikalarının önünde en büyük engel gördüğü TMMOB da var” ifadelerini kullandı.

 

“RANTI TEŞHİR EDECEĞİZ”

Arısal konuşmasının devamında ise şöyle konuştu: “Meslek alanlarımızın ve örgütümüz TMMOB’un tüm birikimlerini halkımızın yararına kullanmaya, AKP iktidarının yarattığı rant düzenini teşhir etmeye, ülkemizi aydınlık geleceğe taşımak için çalışmaya devam etmemizi engellemeyecektir”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat