Özdilek

Siyaset

Trafoya kedi değil YSK girdi

Hükümet Sistemi Halk Oylamasının ardından düzenlediği basın açıklaması ile değerlendirmelerde bulundu. Basın açıklamasına katılan Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Her seçim trafoya kedi girerdi. Şimdi seçime YSK girdi ”dedi.

17 Nisan 2017 Saat: 15:37
Trafoya kedi değil YSK girdi
Trafoya kedi değil YSK girdi

CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, 16 Nisan’da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylamasının ardından düzenlediği basın açıklaması ile değerlendirmelerde bulundu. Basın açıklamasına katılan Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Her seçim trafoya kedi girerdi. Şimdi seçime YSK girdi ”dedi.

Şartlar eşit değildi

Referandum sürecini ve sonucunu değerlendiren CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Bu referandumda katılımın yüksek oluşu ve olayların olmayışı çok sevindirici. Beklenen uzlaşma ortamının olmaması ve çok az oy farkı olması bizleri tatmin etmedi. Referandum sürecinde şartlar eşit değildi. Mazeret üretmiyorum. Muhtarlara, vatandaşa, iş adamlarına yapılan baskı ortada. Vatandaşa korku salan, evetçilerin pışpışlandığı hayırcıların horlandığı bir seçim propagandası yapıldı. Kamunun bütün kaynakları kullanıldı. Bu değirmenin suyunun nereden geldiğini sormalıydık. YSK’nın verdiği karar beni rahatsız ettiği gibi hepimizi rahatsız etmeli. Yargı bağımsızlığı öne çıkartılmalı” şeklinde konuştu.

Dünden beri uyuyamadım

Sözlerine devam eden Sarıbay, “Sonuç tamamen eğitilmiş, şartlanmış ve tezgahlanmıştır. Yaklaşık 3 milyon oya itirazımız var. Bunun dikkate alınmasını istiyoruz. Türkiye’de hayırcılar bence başarılı. Çünkü karşımızda bir dev var. Hukuk tanımayan yöneticiler var. Yüzde 49 hayır oyu için çalışan partimize, tüm arkadaşlarımıza, vatandaşlara, diğer siyasi partilere, sendikalara çok teşekkür ediyorum. Biz dünden daha iyiyiz. Daha neticeler alınmış değil. Yüzde 49 vatandaşımız karşı ve bu konuda artık bu oranın birlikte hareket etmesi gerekir. Herkes bir travma geçiriyor. Dünden beri uyumadım. Ülkemiz için çalışmalıyız. Sonuçlara Kocaeli genelinde ve hatta Türkiye genelinde itiraz edeceğiz. Mühürsüz oylar var” dedi.

Sonuçlara itiraz edeceğiz

Daha sonra konuşma yapan Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Seçimin başlangıcı ve bitişi meşru değil. Son kararı YSK verecektir. Bu kadar hukuksuz davranan YSK’nın ne karar vereceği önemli tabi. Başarı aslında yüzde 50.1’dir. Ancak 49 olmasında da genel başkanımızın payı büyüktür” dedi. Son olarak konuşan Fatma Kaplan Hürriyet, “Eşitsiz ve adaletsiz ortamda yarıştık. Biz bir kişinin değil tüm Türkiye’nin geleceği için hayır’ı anlattık. Kendi iradesi ile evet diyen vatandaşımıza saygımız sonsuz. Hukuk dışı olarak YSK’yı da devreye sokarak hile ile aldılar. Kanun dışı kararı ile YSK’yı tanımıyoruz. Aslında bu AKP’nin düşüş oyudur, başarısı değil” dedi.

 

 

“Trofaya kedi değil YSK girdi”

Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ise yaptığı açıklamada, “Seçim sürecinde eşit olmayan ve adaletsiz propagandayla mücadele etmeye çalıştık. Bunu bize yaşatanlar devlet gücünü kullandılar. Ülkeye eşitlik ve adalet getirmek istiyor. Eşitlik isteyenler önce ülkenin yüzde yüzüne evet ikna etmeleri gerekirdi. Kendi tabanlarından bir kişi İçin evet istediler. Kimseye sesimizi yükseltmeden hayırı anlatmaya çalıştık. Birçok kitlenin bizi anladığını düşünüyorum. Kendi iradesiyle evet diyen vatandaşa saygımız sonsuz. Yılladır vatandaşa uygulanan baskı, belediyelerin gücü, amirlerin gücü, vatandaşa uygulanan şantaj ve tehdittir. Hukuku katleden aynı güç. YSK’yı da devreye sokan cebren ve hilen evet oyunu çıkartılar. Her seçim trafoya kedi girerdi. Şimdi seçime YSK girdi. Kanunu tanımayan YSK’nın bu yaptığını biz tanımıyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat