KÜAD (Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği) tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Kozmetik Kongresi'nde konuşan Prof. Dr. Murat Tunçtürk “Yapılan araştırmalar doğrultusunda Türkiye’de yaklaşık 75’e yakın tescilli tıb
KÜAD (Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği) tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Kozmetik Kongresi'nde konuşan Prof. Dr. Murat Tunçtürk “Yapılan araştırmalar doğrultusunda Türkiye’de yaklaşık 75’e yakın tescilli tıbbi bitki çeşidi bulunuyor” dedi.
Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği tarafından düzenlenen 5.Uluslararası Kozmetik Kongre'nin başından sonuna devam eden sektörle ilgili yapılan geniş kapsamlı oturumlar katılımcıları sektöre dair yeni stratejilere yönelmeye teşvik etti. Ayrıca, kongrede bir araya gelen sektör temsilcilerinin uzun soluklu iş birlikleri oluşturmalarına da imkân sağlandı.
Kozmetik bitkilerin sürdürülebilir hasadı üzerine açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Murat Tunçtürk “İlk insanların sağlık, gıda ve kozmetik gibi pek çok alanda bitkileri kullanmaya başlamasından bu yana bitkiler yaşamın önemli bir parçasını oluşturuyor. Ülkemiz bakımından kozmetikte kullanılabilecek bitkilerin üretimine başlanması ülke ekonomisi açısından oldukça büyük önem arz ediyor. Yapılan araştırmalar doğrultusunda Türkiye’de yaklaşık 75’e yakın tescilli tıbbi bitki çeşidi bulunuyor. Ülkemizden kekik, defne yaprağı ve anason kozmetik bitkileri olarak ihraç edilirken bu bitkilerle yaklaşık 170 milyon dolarlık ihracat söz konusu” dedi.