TÜRMOB’un düzenlediği 8 ETİK Kongresi’ne Dokuz Eylül Üniversitesi hocaları damga vurdu.İZMİR(İGFA)- Yaklaşık 116 bin SMMM (Serbest Muhasebeci Mali Müşavir) ve YMM (Yeminli Mali Müşavir) üyesi bulunan Türkiye Muhasebe Odaları Birliğ
TÜRMOB’un düzenlediği 8 ETİK Kongresi’ne Dokuz Eylül Üniversitesi hocaları damga vurdu.
İZMİR(İGFA)- Yaklaşık 116 bin SMMM (Serbest Muhasebeci Mali Müşavir) ve YMM (Yeminli Mali Müşavir) üyesi bulunan Türkiye Muhasebe Odaları Birliği TÜRMOB’un bu yıl sekizincisini düzenlediği Etik Kongresi online olarak gerçekleştirildi. 3 binin üzerinde muhasebe meslek mensubunun izlediği faaliyette DEÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağnur Balsarı, Muhasebe Finans Kürsüsü Başkanı ve aynı zamanda EGİAD Genel Sekreteri Prof. Dr. Fatih Dalkılıç ve Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seçil Sigalı konuşmacı olarak yer aldı.
Prof. Dr. Çağnur Balsarı, muhasebecilerin öncelikle kamuya karşı sorumlu olduklarını hatırlatarak ve kamu tanımının aslında canlı ve cansız varlıkları dolayısıyla çevreyi de ilgilendirdiğini; muhasebecilerin çevre konularında da etik bakımdan sorumlulukları
olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Fatih Dalkılıç ise bu ve benzeri kongrelerde kadın konuşmacıların çokça yer almasına ve akademik olarak mesleğe büyük katkılar koymasına rağmen, meslek odaları yönetiminde kadın üyelerin görece az olduğunu belirterek bu konuda atılacak adımların etik ve fırsat eşitliği bakış açısıyla da çok önemli olduğunu dikkat çekti.
Finansal Raporların içeriğinin günümüzde değişen iş yapma biçimleri ile paralel olarak değiştiğini ve şirketlerin sürdürülebilirlik yolculuğunda entegre raporların artık vazgeçilmez bir araç olduğu mesajını veren Prof. Dr. Dalkılıç, “Raporlama sistemi iyi dizayn edilmeyen bir şirketin varlığını sürdürmesi tehdit altındadır” dedi. Etik değerlerin evrensel olduğunu ifade eden Doç. Dr. Seçil Sigalı da, bu yönde yapılan son akademik çalışmaların detaylarını paylaştı.