Özdilek

Güncel

TÜİK’ten medeni durum sonuçları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 adrese dayalı nüfus sonuçlarına göre, halkın medeni hali ile ilgili değerlendirme sonuçlarını açıkladı.

25 Şubat 2014 Saat: 14:59
TÜİK’ten medeni durum sonuçları
TÜİK’ten medeni durum sonuçları

Buna göre sonuçlara göre, 2013 yılında ilimizde boşanmalardaki artış dikkat çekti. Toplam 37 bin çiftin ayrıldığı ve bu oranın da bir önceki yıla göre yüzde 8,32 fazla olduğu belirtildi. 15 yaş üzeri kişilerin medeni durumlarına göre yapılan değerlendirmede, bu yaş grubundaki insan sayısının yüzde 2,60 oranında atmasına rağmen, boşanmaların arttığı belirtildi. Yeni aynı döneme göre evli olanların sayısı ise yüzde 2,61 artmış durumda. Evlilikte en büyük artış Çayırova’da, en az artış ise Kandıra’da oldu.

Boşanma oranında ise Gebze, yüzde 13,04 artış oranı ile ilk sırada. Karamürsel ise yüzde 2,33 ile en az boşanmanın yaşandığı yer durumunda. Ayrıca ilimizde 15-34 yaş grubunda evli kadınların sayısı, evli erkeklerin sayısından fazla. 35 ve üstü yaş gruplarında ise evli erkek sayısı evli kadın sayısından fazla.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat