Özdilek

Spor

Türkiye Şampiyonu Ege Köksal Oldu

2016 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası Sonuçlandı

5 Temmuz 2016 Saat: 01:04
Türkiye Şampiyonu Ege Köksal Oldu
Türkiye Şampiyonu Ege Köksal Oldu

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Miller Holding sponsorluğunda düzenlenen 2016 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası’nda zafer Ege Köksal’ın oldu. Kıyasıya bir rekabete sahne olan Çanakkale’deki şampiyonada FM (FIDE Ustası) Ege Köksal, eleme turlarında karşılaştığı rakibi CM (Usta Adayı) Tuna Özateş’i iki karşılaşmada da yenerek şampiyon olmayı başardı.

Çanakkale ÇÖMÜ Dardanos Uygulama Oteli’nde 27 Haziran–3 Temmuz 2016 tarihleri arasında düzenlenen 2016 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası’nda Türkiye’nin en genç ve başarılı 98 satranç sporcusu katıldı. 9 tur süren zorlu bir mücadele verdiği Şampiyona’nın son gününde FM Ege Köksal ve CM Tuna Özateş rakiplerini geride bırakarak, eleme turlarında karşılaştı. Şampiyonluk için verilen çetin mücadelenin ardından iki maçı da galibiyetle tamamlayan FM Ege Köksal, 2016 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonu oldu. Köksal, bu başarısı ile 2016 Türkiye Satranç Şampiyonası’na doğrudan katılma hakkını da elde etti.

2016 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası’nda son ana kadar mücadeleyi bırakmayan CM Tuna Özateş ikinci olurken, üçüncülüğü ise geçen yılın şampiyonu Gani Eren Ererdem elde etti.

Türkiye Gençler Şampiyonası’nda ilk üç dereceyi elde eden sporcular kupa ve madalyaların yanı sıra uluslararası yarışmalar için değerlendirilme hakkı da kazandı.

 

TSF HAKKINDA

Türkiye Satranç Federasyonu’nun (TSF) temel görevleri arasında satranç sporu ile ilgili etkinlikleri düzenlemek; Türkiye’yi uluslararası faaliyetlerde temsil etmek; müsabaka, kamp, çalışma ve diğer faaliyetleri yürütmek; uluslararası kurs, seminer, panel, sempozyum ve spor organizasyonları düzenlemek; uluslararası müsabakalara iştirak edecek milli takım sporcuları ile teknik kadroyu seçerek, seçilen takımların müsabakalara hazırlanmalarını ve katılmalarını sağlamak; başarılı sporcuların yetişmesi için gerekli tedbirleri almak ve ödüllendirmek yer almaktadır. 81 il ve 305  ilçede örgütlü TSF’ye kayıtlı 690 bin lisanslı sporcu bulunurken, Türkiye lisanslı sporcu sayısı bakımından dünyanın üst sıralarında  yer almaktadır. TSF bünyesinde ayrıca 484 satranç kulübü, 225 eğitim merkezi, 77 bin 238 antrenör, 7 bin 250 hakem bulunmaktadır. Türkiye'de 9 Büyük Usta (GM), 2 Kadın Büyük Usta (WGM), 20 Uluslararası Usta (IM), 3 Kadın Uluslararası Usta (WIM), 48 Fide Ustası (FM), 7 Kadın Fide Ustası (WFM), 14 Usta Adayı (CM) ve 20 Kadın Usta Adayı (WCM) olmak üzere 122 unvanlı satranç sporcusu bulunmaktadır. Satranç sporunda Türkiye 2002-2015 döneminde 120 altın, 96 gümüş, 101 bronz olmak üzere toplam 317 madalya kazanmıştır. Türkiye, 1998-2015 döneminde 60 dolayında uluslararası satranç karşılaşması etkinliğine ev sahipliği yapmıştır. 2005 yılında MEB ile imzalanan protokolünün ardından satranç ilkokullarda seçmeli ders olmuş, müfredat içinde yer aldığı 2005-2014 yılları arasında okullarda yaklaşık 15 bin satranç sınıfı açılmış, 2,5 milyon öğrenci satrancı seçmiş ve 91 bin 500 adet satranç takımı dağıtılmıştır. TSF’nin 2005 yılından beri ana sponsoru Türkiye İş Bankası olup, 2007–2015 döneminde okullardaki “Türkiye İş Bankası Satranç Sınıfı” sayısı 15 bine ulaşmıştır. TSF hakkında detaylı bilgiye http://www.tsf.org.tr/ internet adresinden ulaşılabilir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat