Özdilek

Spor

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonun'dan Duyuru

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonun'dan Gülkay ile ilgili basın duyurusu şöyle Duyuru

 

 

İzmit Belediyesince 16-17 Eylül 2010 tarihlerinde İzmit’de Federasyonumuzun onayı olmaksızın düzenlenen kablolu su kayağı etkinliğine ilişkin ilgili Belediye Başkan yardımcısının dünkü talihsiz açıklamalarına yanıttır.

 

  1. Bu etkinlikle ilgili Uluslararası Federasyonun federasyonumuza bir başvurusu kesinlikle olmamıştır.
  2. Bir milli federasyonu tanımamak, bay pas etmek, edilmesine destek olmak, yabancıların Türkiye Cumhuriyeti müsabaka yönetmelik ve talimatlarına rağmen ülkemizde faaliyet yapmalarına destek olmak bu ülkeye yapılmış bir kötülüktür. Ülkenin uluslar arası ortamdaki onuru, bir yörenin tanıtım kaygısından önce gelmelidir. Spor hukukunu bilmeyenlerin beyanları ise bir talihsizliktir. Hiçbir uluslararası federasyonun Milli Federasyon onayı olmadan ülkemizde faaliyet yapma yetkisi yoktur. Türkiye kimsenin babasının çiftliği değildir. Belediyecilik ayrı bir iştir. Her kes kendi işini yapmalıdır.
  3. Federasyonumuzun organizasyon şirketinden ya da bir başka kurumdan bu etkinlikle ilgili kesinlikle hiçbir para talebi olmamıştır.

 

Daha önce bir başka ilçe belediyesi ile aynı sorun yaşanmıştır. Bunun üzerine Uluslararası Federasyon Başkanı, Ankara’da bizzat Bakanımız Faruk Nafiz Özak ile Gençlik Spor Genel Müdürümüz Yunus Akgül tarafından Milli Federasyonun onayını almadan ülkemizde bir daha faaliyet düzenlenmemesi konusunda uyarılmıştır. İzmit Belediye Başkanı da tesis yaptırması nedeni ile toplantıda bulunmuş ve bu uyarıya tanık olmuştur. Buna rağmen bu kişiler birkaç kez İzmit’e davet edilmiş ve kimseye haber vermeden organizasyon düzenlenmiştir. Ben yaptım oldu, mantığı ile hareket edilmiştir.

 

Adı geçen faaliyete her ülkeden parayı veren isteyen her sporcu katılabilmektedir. Faaliyet ülkemiz müsabaka yönetmelikleri ve TSSF müsabaka talimatına aykırıdır. İzinsiz ve kaçak yapılan bir faaliyettir. Bu nedenle bırakın milli takımımızı, lisanslı hiçbir sporcumuz da bu yasa dışı yarışmaya katılamaz. Tüm il temsilciliklerimiz, kulüplerimiz ve sporcularımız bu konuda uyarılmıştır.

 

Bütün bunların yanı sıra İzmit Belediyesi, Milli Federasyonumuzun logosunu afişlerinde izinsiz olarak kullanmıştır. Bu suçtur, ayıptır, ahlak dışıdır.

 

Durum; Gereği için Kocaeli Valiliğimize, bilgi için ilgili diğer resmi kurumlarımıza iletilmiştir. Gelişmeler federasyonumuzca takip edilecektir. Gerek Uluslararası Federasyon yetkilileri, gerekse İzmit Belediyesi ile ilgili hukuki ve yasal süreç başlatılacaktır.

Değerli basınımıza saygıyla duyururuz.

15.09.2010

 

 

A. İnkılap OBRUK

Yüksek Mimar - Öğretim Görevlisi

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı

Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu - CMAS Yönetim Kurulu Üyesi

Uluslararası Cankurtarma Federasyonu - ILSE Yönetim Kurulu Üyesi

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat