Özdilek

Güncel

Tüysüzler: Borçları karşılayacak gayrimenkulümüz var

Önceki gün Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim olan Cemalettin, Yüksel ve Cengiz Tüysüz, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. Şahısların ifadelerinde, borçlarını karşılayacak gayrimenkule sahip olduklarını ve bunları

9 Temmuz 2014 Saat: 17:56
Tüysüzler: Borçları karşılayacak gayrimenkulümüz var
Tüysüzler: Borçları karşılayacak gayrimenkulümüz var

27 Haziran Cuma günü bir anda Sarraf Tüysüzler adlı kuyumcu dükkanlarını kapatarak kayıplara karışan ve önceki gün ilimize gelerek Emniyet Müdürlüğü’ne teslim olan Cemalettin, Yüksel ve Cengiz Tüysüz, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Kandıra 2 Nolu F Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Şahısların ifadelerinde; kaçmadıklarını, tehdit edildikleri için Kocaeli’den uzaklaşmak durumunda kaldıklarını ve ellerinde bulunan gayrimenkullerin; tüm alacakları karşılayacak yeterlilikte olduğunu söylediği iddia edildi. Öte yandan Sarraf Tüysüzler’nden şu ana kadar 604 kişinin şikayetçi olduğu ve borç tutarının 19 milyon liraya ulaştığı ileri sürüldü.

 

KAYIPLARA KARIŞMIŞLARDI
Geçtiğimiz mayıs ayında Adem Tüysüz’ün intihar etmesinin ardından büyük üzüntü yaşayan Tüysüz ailesi, 27 Haziran tarihinde bir anda Sarraf Tüysüzler adlı kuyumcu dükkanını kapatarak kayıplara karışmış, bu durum kentte şok etkisi yaratmıştı. Haberin duyulması ile Sarraf Tüysüzler’e yatırım yapan çok sayıda vatandaş hemen kuyumcu dükkanına koşmuş, muhatap bulamayınca da savcılığa ve Asayiş Şube Müdürlüğü’ne giderek şikayette bulunmuştu. Aynı zamanda Kocaeli TV’nin de sahibi olan Tüysüz ailesinden uzun süre haber alınamamış, bunun üzerine de Valilik tarafından şahıslar hakkında yakalama emri çıkarıldığına dair yazılı bir açıklama yayımlanmıştı.

 

ÖNCEKİ GÜN TESLİM OLDULAR
Valilik açıklamasında; zanlıların dolandırıcılık suçlamasıyla arandığını ve görüldükleri yerde gözaltına alınacaklarını duyurmuştu. Açıklamada ayrıca, 191 kişinin Sarraf Tüysüzler hakkında şikayet dilekçesi verdiği belirtilmiş, ailenin beraberinde götürdüğü para ve altınların miktarı dillendirilmişti. Götürülen ziynet eşyası ve paraların miktarının ise 6,5 milyon lirayı geçtiği hesaplanmıştı. Uzun süre hiç bir şekilde haber alınamayan aileden geçtiğimiz haftalarda yazılı bir açıklama gelmiş ve aile, yakın bir zamanda kente dönerek yargı karşısına çıkacaklarını, tüm alacaklıların paralarını ödeyeceklerini belirtmişti. Tüysüz ailesi dediğini yaptı ve önceki gün kente gelerek Emniyet Müdürlüğü’ne teslim oldu.


KANDIRA 2 NOLU F TİPİ CEZAEVİ
Cemalettin, Yüksel ve Cengiz Tüysüz, emniyetteki işlemlerinin ardından önce savcılığa sevk edilerek ifade verdi, ardından da nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıktı. Yaklaşık 4 saat boyunca sorgulanan şahıslar, mahkeme heyetince tutuklanarak, Kandıra 2 Nolu F Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Şahısların ifadelerinde, Adem Tüysüz’ün intiharının ardından alacaklılar tarafından tehdit edildiklerini, baskı altında tutulduklarını ve bu nedenle de şehir dışına çıkmak zorunda kaldıklarını söylediği iddia edildi. Ayrıca zanlıların, tüm borçlarını kapatacak miktarda gayrimenkule sahip olduklarını dile getirerek, “En kısa sürede gayrimenkullerimizi elimizden çıkaracak ve tüm alacaklıların paralarını ödeyeceğiz” dediği öne sürüldü.

 

604 ŞİKAYET, 19 MİLYON LİRA
Diğer yandan Sarraf Tüysüzler ile ilgili çeşitli iddialar da ortaya atılmaya devam ediyor. Daha önce 191 olarak açıklanan şikayetçi sayısının 604 kişiye ulaştığı ve borç tutarının 19 milyon lirayı bulduğu ileri sürülüyor. Bu iddia da Tüysüz ailesinin ifadelerine dayandırılıyor. Bir başka konu ise Tüysüz ailesinin bir anda şehri terk etmesinin ardından şikayetçiler tarafından ardı ardına çıkarttırılan icra kararları. Ailenin bu kararlardan birine itiraz ettiğine dair dilekçeyi dünkü gazetemizde yayımlamıştık. Ailenin icra takibinin yargılamayla mümkün olabileceğini, itiraza gerekçe olarak sunduklarını aktarmıştık. Ailenin avukatları vasıtasıyla tüm icra kararlarına itiraz ettiği öğrenildi. Bu icra kararlarının borca itiraz olarak değil, borcun yargı yoluyla doğru tespit edilmesi açısından yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Öte yandan ailenin, tutuklama kararıyla ilgili bir üst mahkemeye itiraz edeceği öne sürüldü.

 

TURGAY TÜYSÜZ TUTUKLANMADI

Tutuklanan Tüysüz ailesi mensupları arasında Turgay Tüysüz’ün de olduğu öne sürülmüştü. Önceki gün görülen duruşmada tutuklananlar arasında Sarraf Tüysüzler ile bağı olmayan Kocaeli TV Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tüysüz’ün bulunmadığı öğrenildi. Turgay Tüysüz’ün Düzce’de olduğu ve bir süre sonra kente döneceği iddia edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat