Özdilek

Güncel

Üç ülkeden 90 öğrenci Derince'de

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Derince Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte düzenledikleri 23 Nisan etkinlikleri muhteşem görüntülere sahne oldu

 

Üç ülkeden 90 öğrenci

Tüm yurtta birbirinden renkli görüntülerle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenlikleri Derince’de de renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Derince Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte düzenledikleri 23 Nisan etkinlikleri öncesinde ilçeye misafir ülkeden gelen öğrencilere Derince Öğretmen Evi’nde yemek ikramında bulunuldu. Yemeğin yenmesinin ardından Polonya, Tataristan ve Türkmenistan’dan gelen 90 çocuk, Derince Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi Salonu’nda gösteri yaptı. Zübeyde Hanım’da ki gösterilere Derinceli öğrenciler de iştirak ederken ortaya renkli görüntüler çıktı.

 

Alemdar’dan velilere teşekkür

Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Başkan Yardımcısı Sayim Oral, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Paşa Yıldız, Kent Konseyi Başkanı Naip Yıldırım ve ilçedeki eğitimciler ile öğrenci velilerinin yoğun ilgi gösterdiği baloda bir konuşma yapan Başkan Alemdar, barış ve kardeşlik mesajları verdi. Konuşmasına öğrencilere hoş geldiniz diyerek başlayan Başkan Alemdar “Türk milletinin tarih boyunca her zaman dünya üzerinde bir saygınlığı olmuştur ve bugün de o saygınlığın önemli günlerinden biridir. Dünyada çocuklara armağan edilmiş olan tek ulusal bayram özeliği taşıyan 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda sizleri burada konuk etmekten dolayı çok mutluyuz. Ben ayrıca misafirlerimizi evlerinde konuk ederek onlara Türk milletinin misafirperverliğini, gelenek ve göreneklerini en güzel şekilde gösteren ailelerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

 

Öğrencilerden muhteşem gösteri

Başkan Alemdar, konuşmasını “Çocuklarımızla, dünya çocukları arasında sağlanan bu dostluğun bir ömür boyu sürmesini temenni ediyorum” diyerek noktaladı. Başkan Alemdar’ın konuşmasının ardından ise misafir öğrencilere hediye takdim edildi. Sırasıyla Polonya, Tataristan ve Türkmenistan ekipleri, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar tarafından ödüllendirildiler. Ödül töreninin ardından Kocaeli Öğretmenler İlköğretim Okulu Folklorcuları, Trabzon yöresine ait bir folklor gösterisi sundular. Sonrasında ise Türkmenistan, Polonya ve Tataristanlı öğrenciler gösteriler yaparak hünerlerini sergilediler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat