Özdilek

Güncel

Ulaşım zammı belli oldu

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) aylık toplantısı Antikkapı’da gerçekleştirildi.

11 Temmuz 2017 Saat: 12:44
Ulaşım zammı belli oldu
Ulaşım zammı belli oldu

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) aylık toplantısı Antikkapı’da gerçekleştirildi.

 

 Yeni Genel Sekreter İlhan Bayram’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Esnafları Odası tarafından talep edilen ulaşım zammı, tramvay ücreti, servis araçlarına zam ve bazı güzergah değişiklikleri görüşüldü.

Toplantıda Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası tarafından kent genelinde talep edilen ulaşım

zammı üzerinde görüşme yapıldı. Görüşmede şehiriçi minibüslerinin ücretine zam çıktı. Tam 2 lira 30 kuruştan 2 lira 50 kuruşa, indirimli ücret 1 lira 75 kuruştan 2 liraya çıkartılırken öğrenci ücreti 1lira 50 kuruş olarak kaldı. Tek binişlik kent kartın ücreti ise 2 lira 80 kuruştan 3 lira 50 kuruşa çıkartıldı. Kocaeli genelinde bulunan 527 hat üzerinde 4 ayrı zam yapıldı. Bu zamların ortalaması ise yüzde 7 olarak yansıyacak. Zam 1 Ağutos’ta uygulanacak.

Tramvay ücretine itiraz ettiler

13 Haziran’da devreye giren tramvay hattı ücreti de UKOME’nin gündemine geldi. Toplantıda tramvay ücretinin tam 1 lira 50 kuruş olarak belirlendi. İndirimli ücret 1 lira 25 kuru, öğrenci ücreti ise 1 lira olmasına karar verildi. UKOME’nin tramvay ile ilgili kararına Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası itiraz etti.

DENİZ ULAŞIMINA ZAM

Aynı zamanda Deniz Otobüsleri ücretlerinin tarifesinde yapılması planlanan değişiklikte görüşüldü. Deniz Ulaşımında tam 2 lira 75 kuruştan 3 liraya, indirimli ücret 2 liradan 2 lira 20 kuruş, öğrenci ise 1 lira 75 kuruş olarak kaldı. Servis ücretlerine yüzde 20 oranında talep edilen zam yüzde 9 olarak geçerken, Aypark ve Kocakelçi şirketlerinin kapalı otopark  ücretlerine yüzde 25 oranında zam yapılması talebi de ise yüzde 10 olarak gerçekleşti. Kapalı otopark ücreti 3 lira 75 kuruştan 4 liraya yükseldi.

AÇIK OTOPARK 5 LİRA

Belde A.Ş tarafından parkomatlara istenen zam talebi de onaylandı. Yol üstüne yapılan otoparkın ücreti 4 liradan 5 liraya yükseltildi. Büyükşehir bu karar ile kapalı otopark ücretlerini düşük, açık otopark ücretini yüksek tutarak vatandaşı kapalı otoparklara yönlendirmeyi hedefliyor.

TEKLİF KOMİSYONDA

UKOME toplantısında tramvayın devreye girmesi ile birlikte Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ve Kavaklar Caddesi arasında yer alan Bağdat Caddesi güney istikametinde, Bağdat Caddesi ile Gazi Mustafa Kemal Bulvarı arasında yer alan Kavaklar Caddesi ise kuzey istikametinde tek yönlü olması teklif edildi. Teklif komisyona gönderildi.

İNÖNÜ VE LEYLA ATAKAN’DA ÜCRETLİ PARK

Toplantıda Belde A.Ş tarafından İnönü Caddesinin aç Kavşağından, Cumhuriyet Parkı Kavağına kadar olan bölümün sağ tarafı ile Leyla Atakan Caddesinin sol tarafı parkomat uygulaması yapılması talep edildi. Talep UKOME tarafından kabul edildi ve istenilen noktalarda parkomat uygulaması başladı.

YENİ HATLAR KURULDU

Toplantıda 5 No’lu Kooperatinin hizmet verdiği hatlarda eni düzenleme yapıldı 51 Numaralı Topçular hattı ring hat haline getirildi. Hat Alemdar Caddesinden inecek, Leyla Atakan Caddesinden çıkacak. Ayrıca ek olarak 60 evlerden Sanayi’ye yeni hat kuruldu. 144’üncü hattın güzergahı daha sonra belirlenecek.

 

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat