Özdilek

Güncel

“ÜLKEM İÇİN ENGEL TANIMIYORUM”

Engelli Türk ve İngiliz müzisyenler, VKV Ford Otosan Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde ayakta alkışlandı

24 Kasım 2012 Saat: 15:04
“ÜLKEM İÇİN ENGEL TANIMIYORUM”
“ÜLKEM İÇİN ENGEL TANIMIYORUM”

Koç Holding’in “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum” projesi kapsamında, Ford Otosan’ın AYDER işbirliğiyle düzenlediği gecede sahne alan Social Inclusion Band ve Fish Police grubu, “engel” tanımayarak konuklara keyifli saatler yaşattı. Ülkem İçin Engel Tanımıyorum projesiyle Koç Holding iki yıl süresince çalışanlarına engellilere doğru yaklaşım eğitimleri verecek,                    bayi ve işyerlerini engellilere uygun hale getirecek ve engellilerin de kullanabileceği ürün ve hizmetler geliştirmeye devam edecek.

 

Ford Otosan ve AYDER işbirliğiyle, Koç Holding’in “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum” kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen konserde, engelli ve gönüllü gençlerden oluşan Social Inclusion Band ve İngiltere’den gelen Fish Police grubu, yaptıkları müzikle izleyicilere “engel tanımadıklarını” bir kez daha gösterdi. Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde düzenlenen ve Koç Holding, Ford Otosan, AYDER yöneticileri, yerel yöneticiler ile yerel sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı gece, grupların ayakta alkışlanmasıyla son buldu.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden toplumsal duyarlılığa sahip sanatçıları bir araya getirerek toplumsal değişim yaratmak hedefiyle yola çıkan Social Inclusion Band, Düşler Akademisi Projesi’nin müzik atölyelerinden mezun olan engelli gençler ve gönüllü müzisyenlerden oluşuyor. Sanatın gücü ile engel tanımaksızın tüm bireyleri hayata dahil etmeyi amaçlayan Social Inclusion Band, bugüne kadar yerli yabancı pek çok sanatçıyı engelli gençlerle de bir araya getirdi. Beş görme ve işitme engelli müzisyenle beş gönüllü müzisyenden oluşan Social Inclusion Band, ilk performansını 2009 yılında Akbank Caz Festival’inde sergilemiş ve büyük beğeni kazanmıştı. Grup üç yıldır İstanbul’un en önemli konser salonlarında tanınmış müzisyenlerle birlikte konserler vermeye devam ediyor.

Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde düzenlenen bu özel konser; yenilikçi projelerle engelli sorunlarına alternatif çözümler üretmek, bu bireylerin sosyal hayata tam ve eşit katılımına destek vermek amacıyla çalışmalar yürüten AYDER tarafından organize edildi. British Council ise İngiliz grubun Türkiye’ye gelmesini sağlayarak geceye destek oldu.

 

“Ülkem İçin” projesi 6’ncı yılında…

Koç Holding, 2006 yılında başlattığı “Ülkem İçin” projesi ile;

 

  • 2006 - 2007 yıllarında, yerel kalkınmaya destek olan 387 yerel projeyi hayata geçirdi.

 

  • 2008 - 2009 yıllarında, ülke geneline yaygınlaştırılan 7 ayrı Ülkem İçin Ormanı’nda 1.084.000 fidan dikildi ve 18.000 çocuğa çevre eğitimi verildi.

 

  • 2010 - 2011 yıllarında gönüllü ve düzenli kan bağışı kampanyası ile 103.000 kişi bilinçlendirildi ve 83.579 ünite kan bağışlanması sağlandı.

 

  • 2012-2013 yılları için Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğiyle “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum” kampanyası başlatıldı.  Bu kampanya için üç temel yaklaşımla uygulama alanları belirlendi.

 

 

  • Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri: Engellilik ve erişilebilirlik konularında toplumsal bilincin yayılmasına destek olmayı amacıyla, iki yıllık süreçte Koç Holding çalışanlarının yüzde 70’ine AYDER tarafından konuyla ilgili eğitim verilecek.
  • Engelli Dostu İşyeri: Tüm Koç Topluluğu şirketlerine ait binalar, bayi ve işyerlerinin fiziki şartlarının engelliler için erişilebilir olması sağlanacak. Süreç iki yıl içerisinde tamamlanacak.
  • Engelli dostu ürün ve hizmet: Diğer vatandaşlar gibi engelli vatandaşların da kolayca kullanabileceği ve erişebileceği ürün ve hizmetler geliştirilmeye devam edilecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat