Özdilek

Siyaset

“UMUTKENT’TE KAMU VİCDANI SIZLAMIŞTIR”

Umutkent Konutları’nın Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına peşkeş çekilmesiyle ilgili CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan, CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Fahri Örengül ve Ali Haymanalı ortak basın toplantısı düzenledi.

18 Şubat 2013 Saat: 12:57
“UMUTKENT’TE KAMU VİCDANI SIZLAMIŞTIR”
“UMUTKENT’TE KAMU VİCDANI SIZLAMIŞTIR”
İl Başkanı Kuşkan, günler, yıllar geçtikçe defoların bir bir ortaya çıktığını ve bu yanlışlıkları meclis üyelerin ve CHP kadrolarının ortaya çıkardığını söyledi. Belediyelerin kar amacı gütmeden, sosyal konut üretmeleri gerektiğini ancak sağırların birbirini ağırladığını, konutların belediye yöneticilerine ve AKP’lilere peşkeş çekildiğini kaydetti. Kuşkan, “Umut bizim için önemli bir kelime. Ancak Umutkent AKP’nin üst düzey yöneticileri için umut olmuş, halk için hüsran olmuştur. Belediye çalışanları ev sahibi olmasın demiyoruz ama kamu malıyla ev sahibi olmalarına karşıyız. Büyükşehir Belediye Başkanının kimyası bozulmuş vaziyettedir. Yerel basına söyledikleri suçluluk psikolojisinden kaynaklanan olgudur. Gün yüzüne çıktıkça sıkıntılar devam edecektir. Umutkent AKP’nin umududur, halkımın umutsuzluğudur” şeklinde konuştu. 

Fahri Örengül ise Büyükşehir Belediyesine bağlı şirketlerde denetim ve yönetim kurullarının AKP’li eski belediye başkanlarından ve üst düzey yöneticilerinden oluştuğunu belirterek, “9 yıl itibariye 10 milyar dolara yakın ciddi kaynağı kullanan Sayın Karaosmanoğlu ve arkadaşları bu kaynakları AKP’nin yan kuruluşu gibi şirketlerle tüketmekte, temel belediyecilik hizmetleri yapmamaktadır. Umutkent’te kamu vicdanı sızlamıştır ve yargı harekete geçecektir. Erenler-Cedit Mahallesi’nde imar durumu 3 kat iken imar durumu 12 kata çıkarılmış, Tauna Evleri için vatandaşın arazisi 4 misli ucuza kapatılmıştır. Ayrıca müteahhitlerimizde haksız rekabetle ezmektedirler. Yaptıkları konutlar villa, dubleks gibi lüks konutlardır. CHP’nin tüyü bitmemiş yetimin hakkını kullanan ve tüketenlerin ensesinde olduğu buradan bir kez daha yüksek sesle ifade etmekteyiz” dedi.

Örengül ayrıca, “İbrahim Karaosmanoğlu; Basına ‘kahpe!, bize, ‘it ürür kervan yürür’ demekle siyaseti ayağa düşürmekte. Belediyenin kaynaklarını kullanarak sosyal, siyasal ve ekonomik yapıyı AKP’lileştirmeye çalışmaktadırlar” diyerek Tevfik Fikret’in “Han-ı Yağma” şiirini okuyarak İbrahim Karaosmanoğlu’na gönderme yaptı. Ali Haymanalı’da Maşukiye’de imar değişikliğiyle ilgili konuşarak, “Kentimizde yolsuzluk olayı plan tadilatında yapılmaktadır. CHP Grubu olarak otellere karşı değiliz. Yeter ki ayrıcalıklı imar tadilatıyla kentin ana planlamasına ters düşmesin. Hangi amaçla olursa olsun spor alanlarının ve arazilerin sanayi alanlarına çevrilmesine ‘hayır’ diyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat