Özdilek

Güncel

Umutları Devlet!

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

2 Eylül’de gerçekleşecek Kamu Personeli Seçme Sınavı – KPSS için Gebze’de de uzun kuyruklar oluşuyor. Geleceği ve umudu bir şekilde devlet memurluğunda gören aday adaylarından sadece ikisi konuştu. Diğerleri, daha sınava girmeden, “Ne olur ne olmaz” diye 657’yi kendinde uyguladı. Dün görüşebildiğimiz aday adaylarından Didem Turan nokta atışını Gebze Belediyesi’nde danışmanlık, 22 yaşındaki Recep Karaaslan ise Tuzla’daki askeri tersanede makinecilik üzerine yaptı.
Memurluğa geçmeden
657’yi öğrenmişler


 
 
** 2 Eylül’de gerçekleşecek Kamu Personeli Seçme Sınavı – KPSS için Gebze’de de uzun kuyruklar oluşuyor. Geleceği ve umudu bir şekilde devlet memurluğunda gören aday adaylarından sadece ikisi konuştu. Diğerleri, daha sınava girmeden, “Ne olur ne olmaz” diye 657’yi kendinde uyguladı
 
 
GYTE kontrolörlüğünde
 
Eylül ayında gerçekleşmesi beklenen Kamu Personeli Seçme Sınavı – KPSS’ye başvurular 2 Temmuz günü sona erecek. Sınava girip devlet memuru olmak isteyenlerin başvuruları Osman Yılmaz Mahallesi, İlyas Uzuner Caddesi üzerinde, Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nin karşısında GYTE’ye ait binada kabul ediliyor. Dört memurun görev yaptığı birimde kabuller için son güne yaklaşıldıkça kuyruk da artıyor. Sıcak havaya rağmen çok sayıda genç umut olarak gördüğü devlet memurluğu için şansını zorlarken beklentilerine ilişkin konuşan genç sayısı çok az oldu. Bu da devlet memurlarının 657 havasına şimdiden girdiğinin işaretçisi.
 
Referandumda da oylanacak
 
Bilindiği üzere 12 Eylül’deki referandumda Anayasa’nın değişmesi istenen maddeleri arasında da yer alan bu kanun devlet memuruna, kendi konusu haricinde konuşma yasağı getirmekle kalmıyor. Ancak konusunda en üst düzey memura kısmi yetki tanıyor. Örneğin bir okulla ilgili bir iddia üzerine gazeteci araştırması yapıldığında iddiayı doğrulatmak, alınabilirse demeç alınmak için İlçe veya İl Milli Eğitim Müdürü’ne ulaşmak için fuzuli çaba harcanması gibi. Trajik vakalar ise İl Müdürü ve hatta Vali’nin, “Ben konuşamam” demesi durumunda gazetecinin müsteşar ve hatta Bakan’a ulaşmaya çalışmasıyla neticeleniyor.
 
Gebze Belediyesi’nde danışmanlık düşlüyor    

 
Didem Fidan, 19 yaşında ve Çayırova Ticaret Meslek Lisesi bilgiyasarlı muhasebe bölümü mezunu. Üniversite sınavı için iki yıl süreli geçiş hakkını kullanmış. Revaçta bir meslek olduğu için devlet memurluğu şansını zorladığına değinen Fidan, “Güvencesi devlet sonuçta” diyor. Nokta tercihinin Gebze Belediyesi’nde danışmanlık olduğunu belirten Fidan’ın kurumsal tercihi belediye. Mesleki tercihi ise danışmanlık ancak, “Bayrağın dalgalandığı her yer vatan” timsali sınavı kazanıp devlet memuru olursa, devletin hangi kurumu, ülkemizin hangi ilinde her ne görev verilirse verilsin yapmaya aday.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat