Özdilek

Güncel

Üniversiteli Pazarı’nın temeli atıldı

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın vizyon projelerinden olan Üniversiteli Pazarı’nın temeli atıldı.

28 Eylül 2016 Saat: 16:39
Üniversiteli Pazarı’nın temeli atıldı
Üniversiteli Pazarı’nın temeli atıldı


Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’ndeki pazar, açık ve kapalı olmak üzere iki ana bölümden oluşacak. Yaklaşık 1039 metrekare kullanım alanına sahip pazarda,  KÜV Store, kitap satış yeri, fotokopi merkezi, ortak kullanım alanları, İzmit Belediyesi’ne ait Genç-İz ofisi, satış yerleri, fuaye ve sergi salonunun yanı sıra, öğrenci kulüp ve etkinlik tanıtımlarının yapılabileceği açık alan yer alacak. Çelik konstrüksiyondan yapılacak yapının 150 günde bitmesi planlanıyor. Merkezin yaklaşık 740 milyara mal olacağı kaydedildi.

Temel atma törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın yanı sıra Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mehmet Karadeniz, İl Müftüsü Yusuf Doğan, dekanlar, belediye meclis üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

Temel atma töreninde konuşan Başkan Doğan” Biz Genç-İz Birimini kuran bir belediyeyiz. 8 yıldan beri Eruodesk’in merkeziyiz. Avrupalılarla bizim gençlerimizi buluşturuyoruz. Genlik merkezleri kuruyoruz. Sarısu Gençlik kampımızdan binlerce genç yararlanıyor. Gençlerimiz için bir yurt projemiz var. TÜVGA ile işbirliği ile bu yurdu da yakında hizmete açacağız. Mahallelerimizde etüt merkezlerimiz var. Üniversitemizle ortak çalıştığımız su kayak merkezimiz var. Türkiye’de amatör spora yapılan en büyük yatırımı Cephanelik’te yaptık. Cephanelik Spor Komplesi gençlerimizin emrindedir. Bisikletle ilgili gençlerimize desteğimiz sürüyor. Şimdiye kadar 40 bin bisiklet dağıttık. Bisiklet yolları, akıllı bisiklet projelerimiz ile yine Türkiye’ye örnek olacak 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezi hep gençlerimiz için yapılan yatırımlardır. Bu merkezden sadece Kocaeli değil bütün Türkiye yararlanmaktadır. Burada bir üniversitemizin Arge birimiyle 3D Yazıcılarını üretmeye çalışıyoruz. İnşallah bu alanda Türkiye örnek öne geçen bir ülke olacak.

 Üniversiteli Pazarını özelliğini açarken şunu düşündük; Biz, yeraltında kaynağı olan ülke değiliz. Biz yerüstünde çok değerli cevherleri olan bir ülkeyiz. Bizim cevherimiz girişimcilik, gönüllülük ve zekamız. Gençlerimizde bunların hepsi var.  Girişimciliği de desteklemek için önce Genç Girişimciler Merkezimizi açtık. Burası kuluçka merkezi gibi çalışıyor. Bu da Türkiye’de ilk olan bir projedir. Şimdi bunun bir devamı olabilecek Üniversiteli Pazarını kuruyoruz. Üniversitede okuyan gençlerimiz burada alış veriş yapsın, burada satıp ya da alsın. Aynı zamanda üniversitemizin bir Stero’ya ihtiyacı vardı. Üniversitemizi temsil eden bir takım ürünlerinin satıldığı, gençlerin buluşabileceği bir adres olsun istedik. İzmit Belediyesi olarak biz de bir birim açacağız. Burada her şey gençlerimiz için. Bundan büyük bir heyecan duymaktayım. Valimize çok teşekkür ederim. Her zaman enerjisinden, ufkundan güç alıyoruz. Kaymakamımıza çok teşekkür ederim. Kocaeli Üniversitesi hızla gelişen bir üniversite. Bir taraftan kentle bütünleşiyor bir taraftan da halka bütünleşiyor, hem de gençlerin günceli olan konulara el atıyor. Rektörümüze de bu anlamda teşekkür ediyorum. Burada çorba çeşmesi açarken bazı gençler bize çok kızmıştı. Fakat daha sonra bize kızan bu gençlerimiz de çeşmeden çorba içiyorlar. Üniversitemizle hep işbirliği içinde olduk, olmaya devam edeceğiz. Tıp Fakültesi Hastanesinin mescidinin yenilenmesini istediler hemen  yerine getirdik. İlahiyat Fakültemize gençler için kütüphane istendi bunu da yapıyoruz, yakında hizmete açacağız.

Biz üniversitemizin her zaman emrindeyiz. Biz halkımızın, gençlerimizin emrindeyiz. Yeter ki vatanını, bayrağını, seven Cumhuriyetine bağlı, milli manevi değerlerini koruyan gençler olsun. Canımız feda sizlere. Çünkü gelecek sizlerin. Biz gençlerimizle gurur duyuyoruz. Tankların karşısında, demokrasi için yere yatan, elinde bayrağı ile kurşunlara göğsünü siper eden gençlerimizle gurur duyuyoruz. Bizim gençlerimizin genlerinde bu var. Hiçbir siyasi ayrım yapmıyorum, hepsi bu özelliklerde. Yarınlarımız güvende ve çok güzel olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği 2023, 2053.2071 dünya gücü büyük Türkiye’yi sizlerle birlikte inşa ediyoruz” dedi.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü de yaptığı konuşmada” hedefimiz yerel yönetimlerle işbirliğini daha da arttırmaktır. Bu konuda büyük bir gelişme içindeyiz. İzmit Belediyesi ile  her zamana işbirliği içindeyiz. Ne eksiğimiz olsa hemen Belediyemiz yerine getiriyor. Belediye Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır” şeklinde konuştu.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da  yaptığın konuşmada, yerel yönetimlerle üniversitenin işbirliği içinde bulunmasının ülke için önemli bir kazanım olduğunu ifade ederek” eğitim yılının hemen başında böylesine güzel bir projenin hayata geçirilecek olması heyecan verici. Özgüveni yüksek, dünyadaki gelişmeleri doğru okuyan, milli ve manevi değerlerine sahip olarak, bunu kendi yarınlarına kazanım olarak dönüştürebilen ve  bu doğrultuda  gerçekten ortak bir ideali paylaşan bir gençlik bir ulusun en büyük zenginlidir” dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat