Sağlık

USKAF 5 İTÜ de düzenlendi

Bu yıl Doç.Dr.Hatice Camgöz Akdağ, Prof. Dr. Nuh.Zafer Cantürk,Prof .Dr.Bahadır Güllüoğlu , Prof.Dr.Abut Kebudi’nin öncülünü yaptığı USKAF (Ulusal Sağlıkta Kalite Forumu) 5 İstanbul teknk Üniversitesinde gerçekleşti.

20 Şubat 2019 Saat: 12:32
USKAF 5 İTÜ de düzenlendi
USKAF 5 İTÜ de düzenlendi

Sağlıkta Kariyer Sağlık Sektöründe Mühendislik ve Biyomedikal Konferansi

Bu yıl Doç.Dr.Hatice Camgöz Akdağ, Prof. Dr. Nuh.Zafer Cantürk,Prof .Dr.Bahadır Güllüoğlu , Prof.Dr.Abut Kebudi’nin  öncülünü yaptığı USKAF (Ulusal Sağlıkta Kalite Forumu) 5 İstanbul teknk Üniversitesinde gerçekleşti, İTÜ Kariyer zirvesiyle beraber yapılan toplantıya İTÜ rektörü Prof.Dr.Mehmet Karaca ve yurt içi ve yurt dışından akademisyenler ,mühendisler iş adamları ve  öğrenciler  katıldı.

Programda Sağlıkta kariyer, ilk milli kanser ilacı nasıl ortaya çıktı, sağlıkta yapay zeka ve endüstri 4.0, tıpta simülasyon uygulamaları, mühendisin sağlık sektöründeki kariyeri, Biomedikal mühendislik, Türkiye’de sağlık sektöründe istihdam ve sağlık çalışanı sayısındaki çarpıklıklar, USKAF’ın dünü bugünü ve yarını  konuşuldu.

İTÜ ‘nün  ev sahipliği yaptığı konferans Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof . Dr.Nuh. Zafer Cantürkün açılış konuşmasıyla başladı. Açılış  konuşmasında Prof.Dr. Zafer Cantürk İTÜ ‘de düzenlenen USKAF 5   vesilesi ile Ulusal Sağlıkta kalite formlarının düzenlenmesinde baştan beri  Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sadettin Hülagü’nün desteğini hiç eksiltmediğini belirtti ve başarı dileklerini iletti. Prof Dr.N.Zafer Cantürk    Deep Mind’ın tıbbı kayıtları daha hızlı işleyerek kullanılılabileceği,  dakikalar içerisinde tıbbı bilgilerin işlenmesini sağlayabileceğini, CareSkore ile (gerçek zamanlı olarak zeus algoritmasını kullanıp ve hastaların klinik labaratuvar  demografik ve davranışsal  verilerini alıp tahminler yapılabileceğini,  yapay zeka sisteminin tıpta kullanılabileceğini dile getirdi Buna örnek olarakta  IBM WATSON ile hekimlerin daha bilinçli, daha doğru aynı zamanda hızlı kararlar almalarına yardımcı olunabileceği ve elektronik tıbbi kayıtları (EMR)analiz etmek için tasarlandığını söyledi. Tıbbı görüntüleme ve yapay zeka yanında sağlıkta 2023 vizyonu ile artırılmaya çalışılan hekim sayısından çok sağlıkta kalite için hemşire, hasta bakıcısı, tıbbi sekreter, tekniker….vb sayısının artırmanın amaçlanması gerekliliğini belirterek konuşmasına tamamladı. Prof.Dr.Zafer Cantürk’ün açılış konuşmasından sonra çok sayıda alanında uzman sunumlar yaptı. Prof.Dr.Cantürk’e ve konuşmacılara ITÜ ve Sağlıkta Kalite için İnovasyon Derneği adına teşekkür plaketleri verilerek program bitirildi.

Programda genel olarak  hastalıklar’ın gelecek yıllarda daha erken teşhis edileceğini bazı sağlık ta yeni meslek çıkacağını bazı sağlık mesleklerinin azalacağının vurgusu yapıldı.

 
 

 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat