Hodri Meydan taraftar grubu, uyuşturucuya karşı farkındalık etkinliği düzenledi. Sabri Yalım Parkı’nda yapılan organizasyona tüm siyasi partiler ve taraftarlar katıldı Siyasi partiler katıldı
Kocaelispor taraftar grubu Hodri Meydan, uyuşturucu ile mücadele etme adına önemli bir etkinlik düzenledi. Sabri Yalım Parkı’nda gerçekleşen organizasyona Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz, İzmit Belediyesi Başkan yardımcısı Güray Oruç, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İyi Parti İlçe Başkanı Ufuk Turan, CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Küçükkaya, Saadet Partisi İl yönetim kurulu üyesi İbrahim Bıyıklı, CHP İzmit eski İlçe Başkanı Selman Yıldırım, MHP İzmit İlçe Başkanı Ahmet Yalçınöz, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, Biz İzmitiz Grubu kurucusu Hüseyin Erol, Türk-Eğitim Sen Kocaeli 1. Nolu Şube Başkan Yardımcısı Murat Olgun, Antalyaspor 07 Gençlik Grubu lideri Gürhan Güneyli ve yeşil-siyahlı taraftarlar katıldı.
Güler’den önemli istek
Davete katılan herkese teşekkür eden Hodri Meydan Taraftarlar Derneği Başkanı Enver Güler, yaptığı basın açıklamasında,”Çoban ateşini yaktık. Şehrimizin uyuşturucuyla mücadelesinde ve kullanan bireylerin bu yanlıştan kurtulabilmelerini sağlamak için AMATEM tarzı bir rehabilitasyon merkezine ihtiyaç duyduğunu görüyoruz. Bu merkezin kurulması için Şehrimizi yöneten mülki idare ve belediyemizden harekete geçmelerini, bu tesisi hayata geçirmelerini rica ediyoruz” dedi. Uyuşturucuya Hodri Meydan ifadesini kullandı. Etkinliğe katılan tüm siyasi parti temsilcileri birer konuşma gerçekleştirdi. Yaptıkları tezahüratlarla Sabri Yalım Parkı’nı stada çeviren taraftarlar etkinliğe pankart ve bayraklarla destek verdi. Basın açıklamasının ardından taraftarlar Seka Park’ta yemekte bir araya geldi.
Hodri meydan grubu basın açıklaması
Bizler Hodri meydan taraftarlar derneği olarak 21 yüzyılın vebası olarak gördüğümüz uyuşturucu illetiyle mücadele etmek ve kesinlikle kendi organizasyonumuzda buna müsaade etmeyecek şekilde önlemler almak üzere kararlar almış bulunmaktayız.
Uyuşturucu bağımlılıklar içerisinde belki de en tehlikeli olanıdır. Bu nedenle uyuşturucu kullanımından uzak durmak, kullananları da bu bataktan kurtarmak için onlara yardımcı olmak gerekmektedir. Uyuşturucu genel çerçevede en büyük toplumsal sorunlardan biridir. Bu sorunla mücadele etmek toplumsal bir görevdir. Bu sorunun çözümünde emniyet, aileler, STK lar ve bireyler top yekun rol almalıdırlar. Bizler tribünlerde uyuşturucu madde etkisiyle kendini kaybedenlerden değil, uyuşturucudan uzak duran ve tribünlerde kendini rahatça ifade edenlerden olmalıyız. Bir kenti tribünden temsil ettiğimizi hiç unutmadan bu yolda ilerlemek asıl hedefimizdir.
Uyuşturucu ailelerin dağılmasına neden olan, aile içi şiddete yol açan, insanları suça iten, insanın sağlığını kaybetmesinde başrol oynayan kesinlikle başvurulmaması gereken bir yoldur. Bizler tribünlerde omuz omuza verdiğimiz insanların sorumluluklarını tüm vücudumuzda hisseden bir organizasyonuz.
Artık tribünlerin bu illetle anılmasından çok rahatsız olduğumuzu açıkça deklare etmekteyiz. İnsanların hangi zorlu şartlarla karşı karşıya kalırsa kalsın bu zorluklardan çıkış yolu olarak uyuşturucuya başvurmasının büyük bir yanlış olduğunu anlatmak istiyoruz. Bu yanlışın sonucunda gencecik bireylerin hayata vedalarına üzülerek tanıklık ediyoruz.
İçişleri Bakanlığının verilerine göre uyuşturucu kaynaklı ölüm vakası yaşanan iller listesinde ilimiz maalesef ilk 10 içerisindedir. Türkiye’de 2007-2017 tarihleri arasında resmi kayıtlara göre 2148 adet uyuşturucu kaynaklı ölüm vakası gerçekleşmiştir.
2014-2017 tarihleri arasında resmi rakamlara göre 680 bin 575 kişi uyuşturucu tedavisi görmüştür. Son 2,5 yılda uyuşturucuyla mücadele için harcanan para 147 milyon yeni Türk lirasıdır. Rakamlara bakıldığında karşımıza korkunç bir bilanço çıkmaktadır. Bu bilançonun çok ağır olan manevi ve maddi zararlarından rahatsız olmamak mümkün değildir. Bizlerde bu noktadan hareketle kendimize düşen sorumluluklar olduğunu düşünmekteyiz ve sorumlu olduğumuzu düşündüğümüz tribünlerden başlayarak uyuşturucuya hayır diyoruz.
Öncelikle şehrimiz ve büyük resim olarak ta ülkemizin bu vebadan kurtulması için bir adım olması adına çoban ateşini yakma gereği hissettik. Bugün burada yanımızda olan, destek veren ülke tribünlerinin de desteğiyle bu çoban ateşinin büyüyüp uyuşturucuya karşı duvar olması en büyük dileğimizdir. Son olarak parmak basmak ve dikkat çekmek istediğimiz bir husus bulunmaktadır. Şehrimizin uyuşturucuyla mücadelesinde ve kullanan bireylerin bu yanlıştan kurtulabilmelerini sağlamak için AMATEM tarzı bir REHABİLİTASYON merkezine ihtiyaç duyduğunu görüyoruz. Bu merkezin kurulması için Şehrimizi yöneten mülki idare ve belediyemizden harekete geçmelerini, bu tesisi hayata geçirmelerini rica ediyoruz.