Özdilek

Güncel

Uzanları batırdılar medyayı ele geçirdiler

Medya ve sansür söyleşisinde konuşan Radikal Gazetesi Muhabiri İsmail Saymaz, AKP döneminde Uzan gurubunun batırılarak medya sektörünün bir bölümünün hükümetin eline geçtiğini söyledi.

6 Temmuz 2014 Saat: 17:43
Uzanları batırdılar medyayı ele geçirdiler
Uzanları batırdılar medyayı ele geçirdiler

Radikal Gazetesi Muhabiri İsmail Saymaz, Mimarlar Odası’nın tarihi taş binasında düzenlenen medya ve sansür adlı söyleşiye katılmak ve Esas Duruşta Cinayet adlı kitabını imzalamak için önceki akşam ilimize geldi. Söyleşide konuşan İsmail Saymaz, AKP hükümetinin Uzan grubunu batırarak, Uzanlardan kalan medya sektöründeki kolları hükümete geçirdiğini ifade etti.

 

YILLARCA BASKILAR GÖRDÜK
Türkiye’nin basın tarihiyle ilgili konuşan Saymaz, “Bizim topraklarımızda basın hükümete güdümlü olarak var oldu. Cumhuriyetin ilk dönemlerinde muhalif basın susturularak sadece iktidara güdümlü basın kaldı. Kalan basın ise adeta süngüsüz asker gibi davrandı. Kimi gazete sahipleri aynı zamanda milletvekili ve bürokratlardı. Tek parti döneminde muhalif basın hep kıyıldı. Tek parti politikasına karşı çıkan tüm aydınlar baskıdan geçti” diye konuştu.


İKTİDAR OLAN BASKI YAPTI
Adnan Menderes döneminde yapılan baskıları ele alan İsmail Saymaz, “Adnan Menderes döneminde 800 kadar gazeteci tutuklandı. Sırf Adnan Menderes’i eleştirdiği için Osman Bölükbaşı’nın milletvekilliği düşürülmek istenmiş, Bölükbaşı’nın memleketi olan Kırşehir illikten düşürülmek istendi. Adnan Menderes sonrasında ise bu anlayış değişmedi. İktidar kime geçmişse o baskı yaptı” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat