Özdilek

Güncel

Vali Topaca il genele veda etti

İl Genel Meclisi Mart ayı 4’ncü oturumu dün Valilik 100’ncü Yıl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

6 Mart 2014 Saat: 15:25
Vali Topaca il genele veda etti
Vali Topaca il genele veda etti

İl Gene Meclis Başkanı Fahim Kılıç’ın başkanlığında yapılan meclis toplantısı açılış ve yoklama ile başladı.  İl genel meclisinin bugün son gün olması nedeniyle Vali Ercan Topaca’nın da katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak sözü alan Vali Ercan Topaca, “90 yıllık il özel idaresinin veda toplantısında bir araya geldik. Sorun ve sıkıntılarını iletmek adına gelenlere kapım her zaman açık” dedi.

KENT ADINA ÖNEMLİ YATIRIMLAR

Kocaeli il özel idaresinin çok önemli yatırımlara imza attığını söyleyen Topaca, “ 71 okulun inşaatı devam ediyor.  Kent için çok önemli yatırımlar oldu. Çok büyük de bir bütçemiz yok. Halkın hayatını çok önemli oranda etkileyen ve halkı da işin içine katan bir kurumdur. İl özel idaresinin yapısında daha karma yapı var. 4 yıldır buradayım. Bu kente birlikte yaptığımız çok güzel hizmetler oldu. Özel idarenin görevi olsun olmasın yol, köprü, okul, hükümet konağı da yaptık. Son ana kadar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“DEMOKRASİYİ HAZMETMİŞ İNSANLARIZ”

Devlette sıkıntı olmayacağını söyleyerek sözlerine devam eden Topaca, “ Başlanılan işler mutlaka bitirilir. Türkiye’de bu kadar okul ihalesi yapıp yılı içerisinde bitiren ender özel idarelerden biriyiz. Teknik ekibimize bu sebepten dolayı teşekkür ediyorum. Zaman zaman siz beni ben de sizi eleştirdi. Ama demokrasiyi bizler hazmetmiş insanlarız. Yaşanılan bütün tartışmalarda amaç bu kentin çıkarı ve kazanmasına dönüktü” dedi.

“ÖZEL İDARELERİN KAPATILMASI

VALİLERİN İŞİNİ ZORLAŞTIRACAK”

Belediyeler ve özel idareler konusunda yönetim sisteminde önemli değişiklikler olduğunu söyleyen Topaca, “2004’te ki yerel yönetim reformu çalışmaları sırasında yapı biraz daha kendi çerisinde çelişkileri ortadan kaldırılarak bir miktar da yetki bakımından yeni bir anlayış getirilmeye çalışıldı. Özel idarelerinin kapatılması en çok valilerin işini zorlaştırılacak. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bir sıkıntı ve ya problem olduğu zaman kapım her zaman açıktır. Hakkınızı helal edin” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Vali Topaca, meclis üyelerine çini vazosu hediye etti

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat