Özdilek

Güncel

Vali Yardımcısı açıkladı: Soğuk hava can aldı

Bölgemizde yaşanan kış şartları ve alınan önlemlerle ilgili bilgi veren Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Gebze’de Nurettin Sezgin isimli bir çobanın soğuk havaya bağlı sebeplerden ölü olarak bulunduğunu aktardı.

18 Şubat 2015 Saat: 18:26
Vali Yardımcısı açıkladı: Soğuk hava can aldı
Vali Yardımcısı açıkladı: Soğuk hava can aldı

Vali Yardımcısı ve Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Başkan Vekili Abdullah Etil tarafından il genelinde mevcut kar yağışının etkileri ve alınan önlemler ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) binasında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Etil’in yanı sıra AFAD Müdürü Osman Saroğlu, İl Jandarma Komutanı Yücel Terko, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mustafa Altay, Karayolları Mühendisi Mehmet Kaplan, İl Emniyet Müdürlüğü’nden Erbil Karaca katıldı. Vali Yardımcısı Etil, vatandaşlara özel araçlarıyla yola çıkmamasını önerdi.

 

BİR ÇOBAN ÖLDÜ
Kış şartlarından ve alınan tedbirlerden söz eden Vali Yardımcısı Etil, toplantı sırasında kendisine gelen bir bilgiyi de basın mensuplarıyla paylaştı ve kış şartları nedeniyle Gebze’de Nurettin Sezgin isimli bir çobanın soğuk havaya bağlı sebeplerden ölü olarak bulunduğunu aktardı. Önceki sabah koyunlarını araziye çıkaran ve dün akşam yalnızca sürünün döndüğünü ancak Çoban Sezgin’in dönmediğini belirten Etil, “Gebze’de 1946 Bursa doğumlu Nurettin Sezgin’in donarak öldüğü tahmin ediliyor. Tepemanayır bölgesinde sürü, arazide ölü olarak bulundu. Sabah 03.00’te AFAD’a bilgi verildi. İlk gelen bilgiler vatandaşlarımızın hayatını kaybettiği şeklinde” dedi.

 

KURUMLAR TEYAKKUZ HALİNDE
“Bugüne kadar görülmemiş bir kış mevsimi yaşanıyor” diyerek teknik detayları da aktaran Etil, şu bilgileri verdi: “Alınan tedbirler sayesinde ilimizde çok fazla sorun yaşanmadan atlattık. Normal yaşamı etkileyecek bir sıkıntı yok. Yerleşim yerlerindeki yollar açık. Ulaşım noktasında herhangi bir sıkıntı bize şimdiye kadar aksetmedi. Karayolları 40 personel 25 araç, SEDAŞ 131 personel 60 araç, Büyükşehir Belediyesi 290 personel 185 araçla çalışıyor.” SEDAŞ ile ilgili de bilgi veren Etil, EPDK’ya valilik tarafından sunulacak raporun önümüzdeki günlerde yollanabileceğini belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat