Özdilek

Güncel

Vali’yi CHP’ye şikayet ettiler

İzmit Halkevleri Derneği başkanı ve yönetimi ellerinde dosya ile CHP il başkanı ve milletvekillerini ziyaret ederek Vali Ercan Topaca’yı şikayet ettiler.

24 Mart 2013 Saat: 16:37
Vali’yi CHP’ye şikayet ettiler
Vali’yi CHP’ye şikayet ettiler
İzmit Halkevleri Derneği başkanı Mihracan Atalay ve yönetim kurulu üyeleri Galip Dönmez, Meliha Kaplan, Uğur Akalın ve Recep Or ile birlikte ellerinde dosya ile CHP il başkanı ve milletvekillerini ziyaret ederek vali Ercan Topaca’yı şikayet ettiler. İzmit Halkevleri Derneği başkanı Atalay elinde vali Topaca hakkında hazırlanan dosya ile birlikte CHP il başkanı Yalçın Kuşkan, milletvekilleri M.Hilal Kaplan ve A.Haydar Akar ile görüştü. Atalay “ Valinin göreve geldiği günden itibaren uyguladığı yasaklar konusunda bir dosya hazırladık ve TBMM götürülmesi için size getirdik. Birlikte yürüyen iki kurumuz. Vali ile ilgili dosya içinde yürüyüşlere kadar varan yasaklar ve baskıların uygulanması var. Bu dosyanın TBMM görüşülmesini ve basın açıklaması ile yapılanların duyurulmasını istiyoruz”dedi. Ardından ise hazırladığı dosyayı milletvekilerine sundu.

AKAR “ATATÜRK’E HAKARET EDEN DERNEKLER VAR”
CHP Milletvekili Akar ise tüm halkevlerine uygulanan baskıların sonunda çıkarılan yasa sonuçu halkevlerinin toplum yararına bir dernek olmadığını hatırlatarak “ aslen 81 yıldır toplum yararına çalışan bir dernektir. Deniz feneri gibi yolsuzluk yapmamış bir dernek olduğunu biliyoruz. Birlikte hareket ederek basın toplantısı düzenleyebiliriz. Cumhuriyet yandaşı tüm dernekler baskı altına alındı. Bu olay Kocaeli de daha çok uygulanıyor. Faşist bir yönetim ülke genelinde sergileniyor. Türkiye tek adam sistemine geçmeye çalışıyor.  Polis devleti olundu ve halka korku veriliyor. Hep birlikte cephe olmak gerek. Atatürk’e hakaret eden dernekler her hafta açıklamalarına devam ediyor. Bu süreci birlikte aşacağız” dedi.

KAPLAN VALİ TOPACAYA ÇAĞIRIDA BULUNDU
CHP milletvekili Mehmet Kaplan ise sürecin dialog ile aşılacağını belirttiği konuşmasında “ Bu kenti germenin bir anlamı yok. Huzur dolu bir kent olması lazım. Vali ile bizde görüşüyoruz ve ısrarcı tavırlarını sürdürüyor. Sendikalar içinde aynı tavırları sergiliyor. Gerilim yaratmadan bunu başarmalıyız. Benim vali Topaca’ya bir çağırım olacak. Vali Sivil Toplum Örgütleri ile bir toplantı yapmalıdır. Bu kenti insanları ile görüşmelidir. TBMM de konuyu taşımak kolay ala basın açıklaması yapılması biraz zor. Bunlar kendinden olmayanları susturmak istiyor. Sizler yasalar çerçevisinde çalışmalarınızı uygulayın ve o zaman dialog ile sorunlar aşılacaktır. Dialog olmaz ise bu kent gereksiz yere çok gerilecek.”dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat