Özdilek

Güncel

Vazgeçmek İçin Bir Neden Daha

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Yenimahalle KO-MEK Kurs Merkezinde kursiyerlere “ Ağız ve Diş sağlığı “ konulu seminer verildi. Diş Doktoru Ayşegül Çimen tarafından diş’in önemi ve diş yapısı hakkında genel bilgilerin verildiği seminerde, diş çürümesinde etkili olan faktörler, diş hastalıklarına neden olan faktörler, diş fırçalama ve diş ipi kullanmanın önemi gibi konular anlatıldı. Uzmanlar diş çürümesinde sigaranın etkisininde büyük olduğunu sağlıklı diş isteyenlerin sigaradan uzak durmaları gerektiğini kaydettiler.

Sigara 40 Bin Çeşit Zehir Barındırıyor

Diş hastalıklarının en önemli sebeplerinden birinin sigaradaki zararlı maddeler olduğunu belirten Doktor Ayşegül Çimen şunları ekledi “ Ağız temizliğine gereken önemin verilmemesi, hormonal değişiklikler ve özellikle sigara içerisinde bulunan 40 bin çeşit zehir diş hastalıklarının ana sebepleridir.

Bakıma Bebeklikten Başlanmalı

Diş temizliğinin önemine de değinen Ayşegül Çimen Günde 2 kez 3 dakika boyunca dişler dil ve damağın iyice temizlenmesi gerektiğini söyledi ve ekledi “Günde 1 kez diş ipi ile dişlerin ara yüzleri mutlaka temizlenmelidir. Diş sağlığında Beslenme çok önemli olup Şekerli ve asitli besinlerden sakınılmalıdır. Diş bakımı ve ağız temizliği bebek doğduktan itibaren yapılmalıdır. Çocuk anneyi emdikten sonra temiz bir ıslak bezle damaklar temizlenmelidir” dedi ve kursiyerlerin merak ettiği soruları cevaplandırdı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat