Özdilek

Güncel

Vekillere liste şoku

7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde 37 kontenjan ve 30 ilin milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla toplanan CHP PM'de aday isimleri netleşti. CHP lideri, aralarında Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu'nun da bulunduğu birço

7 Nisan 2015 Saat: 03:04
Vekillere liste şoku
Vekillere liste şoku

 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde 37 kontenjan ve 30 ilin milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla toplanan CHP PM’de aday isimleri netleşmeye başladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ’nun birkaç gündür üzerinde çalıştığı ve bugün son şekli verilen listeyi bugün PM’ye sunmuştu.

Saat 20.00’da Ankara’da Genel Merkez’de toplanan parti meclis üyeleri görüşmelerini sürdürüyor. Alfabetik sıraya göre illerin milletvekili adaylarının belirlenmeye başladı.  Aydın, Ankara ve Antalya’da milletvekili olacak isimler üzerinde konuşuluyor.

Aydın’da 1. Sıra kontenjanı için Genel başkan Yardımcısı Bülent Tezcan aday gösterilirken,  Antalya’daki 3. Sıra kontenjanı için ise eski ATSO başkanı Çetin Osman Budak’ın aday gösterildiği dile getiriliyor.  

Adana’da Zülfikar İnönü Tümer 2. Mustafa Kemal Özkan 5. kentin kontenjan adayı oldu.

Tekirdağ'da Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak 1. sıradan kontenjan adayı oldu.

Zonguldak'ta kontenjan adayı Avukat Ünal Demirtaş oldu.

Eskişehir’de Prof. Dr. Gaye Usluer 1’inci sırayı alırken, ikinci sırada ise eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer yer aldı. 

CHP Ardahan'da birinci sırada Ensar Ögüt, ikinci sırada Sezgin Kaya'yı aday gösterdi.

Kocaeli’de 1. sırada Fatma Kaplan, 2. sırada Haydar Akar, 2014 yerel seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan İşadamı Tahsin Tarhan’ın ise 3. Sıradan aday gösterildi .

ANKARA LİSTESİ NETLEŞTİ

6 kontenjanın bulunduğu Ankara’da ise Birinci bölge birinci sıra   Gülsün Bilgehan, üçüncü Sıra   Tekin Bingöl, beşinci sıra Levent Gök, yedinci sıradan ise Bülent Kuşoğlu’nun aday gösterildiği dile getiriliyor.

İkinci bölgede ise Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un isimleri bulunuyor.

TUNCAY ÖZKAN  İZMİR’DEN ADAY

İzmir’de ise gazeteci Tuncay Özkan 1 Bölge 3. Sıradan aday gösterildi.

İZMİR'DE GÜLDAL MUMCU ŞOKU

İzmir'de Güldal Mumcu  şoku yaşanıyor. İzmir'den kontenjan adaylığı için başvuran Meclis Başkanvekili  Güldal Mumcu İzmir kontenjan adayları  listesinde kendisine yer bulamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'na yakınlığıyla bilinen İzmir milletvekili Erdal Aksünger de liste dışı kaldı.


LİSTE DIŞI KALAN VEKİLLER

CHP Genel Başkanı ön seçim yarışına girmeyen aralarında genel başkan yardımcılarının da bulunduğu birçok milletvekilini listeye almadı. Genel Başkan Yardımcıları Burhan Şenatalar, Yakup Akkaya, Seyhan Erdoğdu ile aralarında Sinan Aygün, Aydın Ayaydın, Ali Özgündüz, Umut Oran, Aşkın Türeli, Mehmet Ali Susam, Sedef Küçük, Atilla Kart, Faik Tunay, İsa Gök, Rıza Türmen, Ali Demirçalı’nın da olduğu bazı milletvekilleri liste dışında kaldı.

İSTANBUL’DA SÜRPRİZ İSİMLER

Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey’in İstanbul 1. Bölge'den birinci sıradan milletvekili adayı gösterildiği belirtiliyor. Birinci bölgede Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile İlhan Kesici’nin de aday gösterileceği dile getiriliyor.

İstanbul 2. Bölgede ise Avukat Selina Özuzun Doğan’ın 1. sıradan aday gösterildiği dile getiriliyor. Özuzun Doğan’ın Ermeni cemaatini temsilen aday gösterildiği belirtiliyor. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakaltesi mezunu 38 yaşındaki Doğan, eski Hrant Dink davası avukatlarından Erdal Doğan ile üç yıl önce evlendi. Özuzun Doğan’ın parti yöneticileri tarafından daha önce Ankara’ya davet edildiği görüşmeler yapıldığı ve İstanbul’dan aday gösterileceğini kendisine iletildiği öğrenildi. Aile yakınları da adaylığı doğruladı. Ermeni cemaatini temsilen daha önce kadın aday olara Talin Güneş’in ismi geçiyordu. 

İSTANBUL

BİRİNCİ BÖLGE

1.Şafak Pavey

3.Gürsel tekin

5.Akif Hamzacebi

7. İlhan Kesici

9. İhsan Özkes

İKİNCİ BÖLGE

Selina Özuzun Doğan

Sezgin Tanrukulu

Sencer Ayarta

Enis Berberoğlu

ÜÇÜNCÜ BÖLGE

Bihlun Tamaylıgil,

Erdoğan Toprak

Mehmet Bekaroğlu

Murat Özçelik

Engin Altay
    

ANKARA      

BİRİNCİ BÖLGE

1 Gülsün Bilgehan

3 Tekin Bingöl

5 Sıra Levent Gök

7 Bülent Kuşoğlu            

İKİNCİ BÖLGE   

3-Haluk Koç

İZMİR

BİRİNCİ BÖLGE

1 Zeynep Altıok Akatlı  

3 Tuncay Özkan

5  Aytun Çıray

2.BÖLGE

1 Selin Sayek Böke

3 Zekeriya Temizel

5 Özcan Purçu

HATAY 
Hilmi Yarayıcı
Mevlüt Dudu
Serkan Topal

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat