Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül,; "Kurumumuz tarafından 2018 yılı içerisinde toplam 8,5 milyon kadın girişimcimize eğitimler verildi dedi."
Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül,; "Kurumumuz tarafından 2018 yılı içerisinde toplam 8,5 milyon kadın girişimcimize eğitimler verildi dedi."
Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü,Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle uygulamaya konulan, “Girişimcilikte Önce Kadın” projesinde başarılı girişimci kadınlar ödüllendirildi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması ile girişimcilik ve teknoloji alanlarında eğitim alarak el emeğini kâra dönüştüren kadınlara girişimcilik hayallerini gerçekleştirebilmeleri için ödenen toplam 43 bin 500 TL’lik sermaye umutları gerçekleştirdi.
“Girişimcilikte Önce Kadın” projesi kapsamında başarılı girişimci kadınlar için bugüne kadar sağlanan toplam sermaye oranı ise 120 bin TL olarak belirlendi. Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması’nda dereceye girenlerin ödülleri ise Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve ünlü oyuncu Pelin Karahan’ın katılımlarıyla İstanbul’da düzenlenen bir törenle verildi.
Gül; “2015’te 8,5 milyon kadına eğitim verdik”
MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, açılış konuşmasını gerçekleştirdiği programda; “Her zaman her yerde herkes için eğitim’ felsefesini ilke edinen Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz, 992 Halk Eğitimi Merkezi ve 24 Olgunlaşma Enstitüsünde 3.400’ü aşkın eğitim programı ile yaygın eğitim faaliyetlerini yürütüyor. 2018 yılında kurumlarımızda yaklaşık 8,5 milyon kişiye eğitim verildi.Kurum olarak her zaman kadınlarımızın yanında olacağız ve hayallerini gerçeğe dönüştüreceğiz.” ifadelerini kullandı.
Başarılı projelere ödül
Proje kapsamında son üç yıldır yapılan yarışmada ise derece alan başarılı kadınlar her yıl olduğu gibi bu yıl da ödüllendirildi. Ödüllerine kavuşmanın heyecanını yaşayan girişimci kadınlar, üzerinde ince işçiliklerle çalıştıkları el emeği ürünleri hakkında detaylı bilgilerle katılımcıları aydınlattı. ürettiği kokulu taşlarla büyük beğeni toplayan Berna Ertürk Polat (Balıkesir Bandırma Halk Eğitimi Merkezi) birinci, beyaz kalıp sabunlardan yaptığı dekoratif çiçeklerle Sevcan Engin (Yalova Altınova Halk Eğitimi Merkezi) ikinci, resim-iş öğretmeni Gülpembe Yakın (Denizli Merkezefendi Halk Eğitimi Merkezi) üçüncü olurken, Sezin Moral (Samsun Canik Halk Eğitimi Merkezi) ve Pınar Güder Beşli (Ordu Altınordu Halk Eğitimi Merkezi) Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. . Toplam satış tutarının 664 bin TLolarak gerçekleştiği yarışmada birinciye 15 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye 7 bin 500 TL, Jüri Özel Ödülü alan 2 kişiye 3’er bin TL, Üründe İnovasyon Ödülü sahibine ise 5 bin TL para ödülü sunuldu.
En fazla başvuru bu yıl
Türkiye genelinde toplam 621 başvuru sayısıyla, en çok başvurunun bu yıl olduğu belirlenirken,; bir yandan da kursiyerlerin el yapımı ürünlerinin satış adedi, siteye yüklenen ilan adedi, kargolu ve kargosuz satış tutarları gibi sayısal veriler de değerlendirildi. Yarışmada bu yıl ilk kez ürünlerin niteliklerine ve farklı şekilde yeniden ele alınmasına bakılarak en yenilikçi ürünü tasarlayan proje katılımcısına Üründe İnovasyon Ödülü de verildi. Bu ödülün sahibi, ücretli poşet uygulamasına geçilmesiyle birlikte çok amaçlı çantalar tasarlayan Gülter Coşkun (İstanbul Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi) oldu.