Özdilek

Güncel

Yağmura rağmen Milli İttifak

7 Haziran genel seçimleri öncesi ilimizdeki ilk miting, SP ile BBP’nin oluşturduğu Milli İttifak tarafından gerçekleştirildi. Günlerdir süren güneşli havanın yerini yağmura bırakmasına rağmen mitinde coşku vardı

3 Mayıs 2015 Saat: 22:00
Yağmura rağmen Milli İttifak
Yağmura rağmen Milli İttifak

Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin 7 Haziran 2015 genel seçimleri için oluşturduğu Milli İttifak, ilk sınavını ilimizde verdi. İlk mitingini Kocaeli’de gerçekleştiren Milli İttifak, günlerdir süren güneşli havanın yerini yağmurlu ve kapalı bir havaya bırakmasına rağmen coşkuyu sağlamayı başardı. SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin coşkuyla karşılandığı mitingde “İttifaktan iktidara” sloganları atıldı. Sabah saatlerinde yağmurun etkisiyle geciken alan süsleme çalışmaları, mitinge kısa bir süre kala bitirilebildi.

 

Kuruçeşme ve İzmit Yürüyüş Yolu’nun bir kısmına da parti bayrakları asıldı. Her iki partinin teşkilatları ile vatandaşlar için SP’nin ilçe binaları önünden, köy ve mahallelerden 100’ü aşkın araç kaldırıldı. Bunların dışında mitinge özel araçlarıyla da gelenler oldu. Çok sayıda polisin de görev yaptığı alanda 10’u aşkın arama kapısı oluşturuldu. Alana gelen vatandaşlara ise parti bayrakları dağıtıldı. İstanbul’daki aday tanıtım toplantısından ilimize karayolu ile geçen Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici, gecikmeli olarak İzmit Kuruçeşme gişelerinde SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, BBP İl Başkanı Nihat Yıldız ve partililer tarafından karşılandı.

 

Adayların kürsüye çıkmasının sonrasında ise iki genel başkanının adı anons edildi. Kamalak ve Destici, sahneye el ele tutuşarak çıktı. Sloganlar eşliğinde halkı selamlayan adaylar ve ikili daha sonra kürsüden indi. Ve konuşmasını yapmak üzere kürsüye Mustafa Destici çağırıldı. Yağan yoğun yağmura rağmen alanın boşalmamasının karşısında mutlu olan Destici, tüm Kocaelilileri sevgi ile selamladı. Bugünkü anayasanın tek sorumlusunun Kenan Evren olmadığını dile getiren Destici, 13 yılda anayasayı değiştirmeyen hükümetin baş sorumlu olduğunu belirtti. Ekonomik politikalardan da bahsederek seçim bildirgesini sıralayan Destici, 45 dakika kaldığı kürsüden inerek sözü Mustafa Kamalak’a bıraktı.

 

Kamalak, saat 16.30’da yoğun sevgi gösterisi ile kürsüye çıktı. Tüm katılımcıları selamlayan Kamalak, “Müslüman ülkelere gittiğinde İstanbul’un sadece kendilerinin de başkenti olduğunu, yıllarca halifeye bağlı olarak yaşadıklarını söylüyorlar. Bizden Osmanlı’nın varisi olarak üzerimize düşeni yapmamızı istiyorlar. Mevcut yönetimlerin yapmadığını görünce boyunlarını büküyorlar. Bizlerin iktidara gelmesi, oyunu bozması lazım” dedi. Kamalak, sözlerinin devamında merhum Necmettin Erbakan’ın ülkeye sunduğu ekonomik katkıdan bahsetti, hükümetin ekonomik politikasını eleştirdi. Kamalak, “Buradan emekliye, işçiye, memura sesleniyorum, sıkıntılarınızı biliyoruz. Yetki verin çözelim. Esnaf kardeşlerimiz sizin de sorunlarınızı biliyoruz, yetki verin, faizsiz kredi verelim size” ifadelerini kullandı. Genel başkanlar konuşmalarının ardından ilimizden ayrıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat