Özdilek

Güncel

Yangın davasında maket krizi

NCity Alışveriş Merkezi’nde çıkan yangınla ilgili görülen davada, KOTON Avukatı Taner Kıral’ın getirdiği mağaza maketine NCity Alışveriş Merkezi avukatları itiraz etti

8 Nisan 2014 Saat: 18:08
Yangın davasında maket krizi
Yangın davasında maket krizi

İki yıl önce Salim Dervişoğlu Caddesi üzerinde olan ve İzmit’in ilk alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyan NCity Alışveriş Merkezi’nde yangın çıkmış ve alışveriş merkezi kullanılamaz hale gelmişti. Yaklaşık bir yıl süren tadilat çalışmalarının ardından kullanıma açılan alışveriş merkezinde çıkan yangından dolayı KOTON mağazasında çalışan Zehra Yılmaz sorumlu tutulmuş ve hakkında dava açılmıştı. Yangınla ilgili davanın görülmesine dün Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

SON TANIK DİNLENDİ

Davaya adeta bir avukatlar ordusu çıkartma yaparken, NCity Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Necmettin Kayatürk de katıldı. Davada ilk olarak önceki celselerde dinlenemeyen tek tanık olan Ncity Alışveriş Merkezi’nin o dönemde güvenlik şefi olarak çalışan Necmi Akpınar tanık olarak dinlendi. Olay günü alışveriş merkezinden saat 23.30 sularında çıktığını söyleyen Akpınar, “Saat 02.30 sularında gece güvenlik görevlisi olarak çalışan Can Avcı beni arayarak KOTON Mağazası’ndan duman ve koku geldiğini söyledi. Hemen itfaiyeyi aramasını söyleyerek bulunduğum yerden alışveriş merkezine gittim” dedi.

“GÖRÜNTÜLER YANMIŞTI”

Alışveriş merkezine vardığında itfaiyenin müdahaleye başlamış olduğunu belirten Akpınar, “O sırada güvenlik görevlisi arkadaşlarla birlikte içeri girme imkanı bulduk ve diğer mağazaları kontrol ederek yangının henüz sıçramamış olduğunu tespit ettik. Daha sonra yangının büyümesi ve dumanın yoğunlaşması üzerine polis şerit çekerek içeri girişi yasakladı. Yangın söndürüldükten sonra polisle birlikte kamera görüntülerini almak amacıyla içeriye girdik ancak tüm sistem yanarak kullanılamaz hale gelmişti. Yangın sonrasında, yangına sebep olduğu iddia edilen ısıtıcılar KOTON Mağazası’nın deposunda ve ISS Temizlik Firması’nın ofisinde bulunuyordu” şeklinde konuştu.

ISITICILAR ORTADA YOK

Avukatlardan birinin bahsi geçen ısıtıcıların dosyada delil olarak bulunmadığını ve bu ısıtıcıların akıbetinin ne olduğunu sorması üzerine Akpınar, “Biz o ısıtıcıları, savcılık tarafından içeriye giriş izni verilene kadar bilirkişilerin incelemesi için muhafaza ettik. Savcılık izin verdikten sonra akıbetin ne olduğunu bilmiyorum”  dedi. Daha sonra KOTON Firması Avukatı Taner Kıral mağazanın bir maketini delil olarak mahkemeye sundu ve tanık Necmi Akpınar’dan maket üzerinde yangının çıkış noktasını işaretlemesini istedi. KOTON Avukatı’nın sorgusu sırasında NCity Alışveriş Merkezi avukatlarının sözlü müdahaleleri sebebiyle duruşma salonunda kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

MAKETE YOĞUN İTİRAZ

KOTON Avukatı Taner Kıral’ın getirdiği maketi tanık Necmi Akpınar’ın ifadesi sırasında açıklaması üzerine Akpınar, “Maket beni yanıltıyor. Avukat beyin açıklamalarına göre ben ilk beyanlarımda yanıldığımı farkettim” dedi. Tanık Akpınar’ın bu beyanları üzerine NCity Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Necmettin Kayatürk ve avukatları makete itiraz ettiler.

SÜRE İSTEĞİ KABUL EDİLDİ

Son savunmaları alınan katılan avukatları, delillerin Koton Mağazısı’nı gösterdiğini belirterek, sanığın cezalandırılmasını talep ettiler. Sanık avukatlarından Taner Kıral da katılan avukatlarının iddialarını cevaplamak ve son yazılı savunmasını yapabilmek için Mahkeme Başkanı’ndan süre istedi. Mahkeme Başkanı da isteği kabul ederek, duruşmayı 21 Nisan 2014 saat 11.00’e erteledi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat