Özdilek

Güncel

Yanlış hafriyat binayı kaydırdı

İzmit Alikahya beldesi Fatih Mahallesi Kemal Sunal Caddesi üzerinde bulunan Kardelen Sitesi’nin sakinleri, sabaha karşı saat 04.00’de büyük bir panikle yataklarından fırlayıp,kendilerini sokağa attılar.

8 Aralık 2013 Saat: 16:38
Yanlış hafriyat binayı kaydırdı
Yanlış hafriyat binayı kaydırdı

Kardelen Sitesi bloklarının hemen ön tarafındaki boş arazide yeni bir inşaat için hafriyat çalışması başamıştı.  Tamamen denetimsiz hafriyat çalışması sırasında  binaların çok yakınında derin kazı yapıldığını göre site sakinleri, yetkilileri uyarmış, hatta Belediye’ye şikayette bulunmuşlardı. Ama kimse ilgilenmedi. Dün sabah büyük bir grültüyle yataklarından fırladılar. Yanlış hafriyat nedeniyle  Kardelen Sitesi bloğu kaymış, bina yamulmuştu.

Kardelen Sitesi sakinleri, “Binamız kaydı. Çok büyük risk altındayız. Biz  böyle olacağını fark edip, hem inşaatı yapanları, hem belediye yetkililerini uyardık. Ama kimse bizim şikayetimizi dikkate almadı. Şimdi evlerimizde nasal oturacağız” diye tepki gösterdiler. Kardelen Sitesi sakinleri, soluğu İzmit Belediyesi’nde aldılar. Ama haftasonu olduğu için muhattab bulamadılar. Şimdi insanlar evlerine giremiyorlar. En az 5 cm kaydığı ve yamulduğu  belirlenen bina, büyük risk altında.  İzmit’in göbeğinde böyle kontrolsüz, önlemsiz bir inşaat çalışması yapılıyor olmasını da kuşkusuz kimsenin aklı almıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat