Özdilek

Güncel

Yavuz Bahadıroğlu Osmanlı’yı Anlattı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Sanat Konservatuar Şube Müdürlüğü tarafından Gebze’de düzenlenen Kültür Sanat Etkinlikleri sürüyor. Etkinliklerin önceki günkü konuğu “Muhteşem Yüzyıl” dizisi ile ilgili sözleriyle gündeme oturan tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu oldu. Osmanlı Saray Hayatı’nın dizide gösterildiği gibi basit olmadığını söyleyen Yavuz Bahadıroğlu, Topkapı Sarayı’nın da devletin yönetildiği ciddi bir mekân olduğunu kaydetti.
 
VATANDAŞLAR İLGİ GÖSTERDİ
Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen tarih sohbetine çok sayıda vatandaş katıldı. Yavuz Bahadıroğlu, son dönemde tarihçileri adeta ikiye bölen “Muhteşem Yüzyıl” adlı dizi ile ilgili görüşlerini burada da gündeme getirdi. Bahadıroğlu, daha önce bir TV programında “Osmanlı’da öpüşme yoktu” sözleriyle dikkatleri çekmişti.
 
BAHADIROĞLU’NDAN ÖNEMLİ BİLGİLER
Bahadıroğlu, Osmanlı’nın tarihte kurulan en önemli devletlerden biri olduğunu ve Osmanlı Saray Hayatı’nın da söz konusu dizide gösterildiği gibi basit olmadığını anlattı. Yazar, Osmanlı Devleti’nin o dönemde yönetildiği Topkapı Sarayı’nın padişahların resmi konutunun yanı sıra devletin yönetim merkezi işlevini gördüğünü hatırlattı.
 
ORADA MUKADDES EMANETLER VAR
Topkapı Sarayı’nda ayrıca Mukaddes Emanetler Dairesi’nin bulunduğunu hatırlatan Yavuz Bahadıroğlu, Osmanlı’nın böylesine önemli emanetlerin yer aldığı bir mekanda son derece saygılı ve düzenli yaşadığının altını çizdi.
Bahadıroğulu tarih sohbetinde ayrıca, Osmanlı’nın “insan” kavramının, Kur’anı Kerim’deki insan kavramı olduğunu söyledi. Bahadıroğlu, batıda yönetilen sınıfın hiçbir hakkının olmadığı ve kralla akrabalığı olan üst sınıfın her şeye hakim olduğunun batılı düşünürler tarafından ifade edildiğini aktardı. Osmanlı`da asilzade sınıfı olmadığını dile getiren Bahadıroğlu, Hıristiyan, Musevi, Müslüman ve daha farklı inançlardaki insanların, Osmanlı’da rahatça yaşayabildiklerini, rahatça ibadetlerini yapabildiklerini ve kendilerini rahatça ifade edebildiklerine dikkat çekti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat