Özdilek

Eğitim

Yavuz mesleki ve teknik Anadolu lisesi karne günü Ahilik töreni

Yavuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9 Haziran karne günü Bacıyanı-ı Rum ve Ahilik kültürünün tanıtmak amacıyla Ahilik töreni düzenledi.

10 Haziran 2017 Saat: 19:43
Yavuz mesleki ve teknik Anadolu lisesi karne günü Ahilik töreni
Yavuz mesleki ve teknik Anadolu lisesi karne günü Ahilik töreni

Ahilik Kültürü Araştırma Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Bozkurt ,Kocaeli Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Görevlisi Tümay Mercan Ahilik beratı teslim töreninde Ahilik belgelerini Ahilik ilkelerini taşıyan öğrencilere törenle verdi. Ahilik Kültürü Araştırma Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Bozkurt yaptığı konuşmada Ahiliğin tarihi geçmişinden söz ederek  Yavuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak bugün de hala Ahilikten söz edilmesinden ve öğrencilere tanıtılmasından mutluluk duyduğunu söylerken  Kocaeli Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Görevlisi Tümay Mercan da Ahilikte kadın dayanışmasının Ahi Evran'ın eşi Fatma Bacı ile başladığını öğrencilerin de kız olmasından dolayı Bacıyan-ı Rum ruhuyla ileride çalışma hayatına atılacağından söz etti.

Törende Ahilik ilkelerini taşıyan ve bu sebeple Ahilik  belgesi alan her alandan 8 öğrenciye bu belgeler teslim edildi.bir 12. sınıf  öğrencisi yine bu belgeyi hakeden kendi alanındaki  bir 11.sınıf öğrencisine bu belgeyi öğrencilerin coşkulu alkışlarıyla teslim etti.Okulun Anadolu Meslek Lisesi birincisi İlyas Gümüş Ahiliğin tanımını ve tarihsel gelişimini anlatırken Meslek Lisesi birincisi Nuray Kızıl'da Bacıyan-ı Rum teriminin tanımını yaparak Anadolu Kadınlar Birliği anlamını taşıdığını anlattı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat