Siyaset

Yeni Anayasa’da lâiklik neden olmayacak?

MHP Kocaeli eski milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın açıklaması ile başlayan laiklik tartışmasına, ‘Yeni Anayasa’da lâiklik neden olmayacak?’ sorusu ile dahil oldu.

27 Nisan 2016 Saat: 08:19
Yeni Anayasa’da lâiklik neden olmayacak?
Yeni Anayasa’da lâiklik neden olmayacak?

Türkkan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandum riskini almak istemiyor” dedi

 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın ‘Laiklik yeni anayasada olmamalıdır’ sözleri gündemin ilk sırasına yerleşirken, siyasilerin bu konudaki görüşleri de merak konusu oldu. MHP Kocaeli eski Milletvekili Lütfü Türkkan da konuyla ilgili açıklama yaptı. Konuya farklı bir açıdan yaklaşan ve laiklik tartışmaları üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni anayasa için referandum istemediğini belirten Türkkan, sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “AKP'nin yeni Anayasa teklifine yeni bir şey daha eklendi bugün. Lâiklik olmayacak diyorlar.

 

ERDOĞAN REFERANDUM RİSKİ İSTEMİYOR

Böyle bir maddenin eklenmesine, muhalefetin tamamının karşı çıkacağını bilmez olurlar mı hiç. Bildikleri halde neden böyle bir talepte bulunuyor olabilirler peki? Bu bizce beklenen bir siyasi hamleydi. Başkanlığa muhalefetin bir kısmının destek verebileceği hissedilince, laiklik konusu gündeme geldi. İçinde Başkanlığın da bulunduğu yeni Anayasa'nın referanduma gitmesini Cumhurbaşkanı istemiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandum riskini almak istemiyor. Kendisine gelen anketlerde yeni Anayasa'nın referanduma takılacağını görüyor. Yeni Anayasa'ya öyle bir madde eklemek durumunda kaldılar ki, muhalefet toptan red cevabı versin ve referanduma gidecek sayı bulunmasın.

 

ERDOĞAN’IN HEVESİ KURSAĞINDA KALACAK

Anayasa konusunda tıkanan Meclis'i, erken seçime götürmek, bu planın nihai safhası. Erdoğan tarafından kurgulanan bu plan, şimdilik tıkır tıkır işliyor. Saray çevrelerinde baskın yapılacak bir erken seçim ile muhalefetten yalnızca CHP'nin barajı geçebileceği hesapları yapılıyor. Erdoğan'ın planında, yapılacak erken seçim ile sağlanacak 367'yi aşan Meclis çoğunluğu var. Erdoğan, böyle bir Meclis aritmetiği ile referanduma gitmeden Başkanlığı Meclis'ten geçirmek arzusunda. Aksi halde Erdoğan'ın hevesi kursağında kalacak. Birden bire İsmail Kahraman'ın 'yeni Anayasa'da laiklik olmayacak' beyanatı neden gündeme geldi anlaşıldı mı?”

 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat