Özdilek

Güncel

Yeni İtfaiyeciler Başarı Sertifikalarını Aldı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl bünyesine kattığı 75 itfaiye eri düzenlenen programla temel eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldılar. Programda iki yıldızlı dalıcı eğitimi alan 20 ere aynı zamanda bröveleri de takıldı. Temel İtfaiyecilik Eğitiminde gösterdiği performansla birinci olan Fatih Erarslan da Kocaeli İtfaiyesi önünde bulunan onur kütüğüne yıldız çaktı.
 
KENT PROTOKOLÜ YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı önünde düzenlenen sertifika törenine Vali Yardımcısı Ali Sözen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı, Daire Başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, kent protokolü ve itfaiye erleri katıldı.
 
KOCAELİ İTFAİYESİ ÖNCÜ BİR TEŞKİLAT
Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Kocaeli’nin sanayi kenti olduğu düşünüldüğünde kent için itfaiyenin önemli bir yerinin olduğunu vurguladı. İtfaiye erlerine başarılar dileyen Genel Sekreter Yazıcı, Kocaeli İtfaiye’sinin diğer itfaiyelere verdiği eğitimlerle ne kadar öncü bir teşkilat olduğunu gösterdiğini söyledi.
 
KOBİTEM EĞİTİM ALANINDA
Temel İtfaiyecilik Eğitimi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nin (KOBİTEM) Uluslararası Fuar Merkezi’ndeki uygulama platformunda gerçekleştirildi. Yeni itfaiye erlerine, İtfaiye Daire Başkanlığı’nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim verildi. Ekip, flashover simülatörü ve duman simülatöründe yangınla mücadele etti.
 
750 DERECEDE EĞİTİM
Flashover konteynırında oluşturulan yüksek ve yarım yanma özelliği gösteren yoğun dumanın, oksijenin kontrollü bir şekilde verilmesiyle ani parlama ile tutuşturulması sağlandı. İtfaiyeciler, konteynırda oluşturulan 750 derece ısıda gerçek bir yangın ortamını gördü. 
 
DAR ALANDA ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Duman simülatörüne giren ekip, parfin sıvısı yakılarak elde edilen suni duman içinde eğitime katıldı. Görüş açısının sıfıra indirildiği simülatörde müdahale ekibine kapalı ve yoğun duman barındıran ortamlarda ilerleme teknikleri gösterildi. Dumanlı simülatörde yaralı arama kurtarma çalışmaları ile dar alanda çalışma yöntemleri öğretildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat