Özdilek

Güncel

Yeni Nesil Otobüslerle Konforlu Ulaşım

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl hizmete soktuğu çevre dostu otomobiller vatandaşların yaz kış konforlu seyahat etmesine olanak sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl filosuna dâhil ettiği 35 adet solo tipi ve 10 körüklü mafsallı doğalgazlı otobüsler, yaz aylarında serin, kış aylarında ise sıcak bir ortamda seyahat etmesine olanak sağlıyor.

 

KIŞIN SICAK YAZIN SOĞUK

Ulaşımda yeni bir dönem başlatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yatırımın karşılığını vatandaşın memnuniyetiyle alıyor. Kent genelinde çeşitli hatlarda çalışmaya başlayan toplam 45 sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) yakıt sistemine sahip araç, soğuk günlerde konforlu ve sıcaklığıyla ilgi çekiyor. Vatandaşların öncelikli olarak tercih ettiği araçlar klimalarıyla vatandaşların sıcak bir yolculuk yapmalarını sağlıyor. Sıcak yaz günlerinde ise bunalan vatandaşların imdadına yetişen otobüsler, ferahlatan serinliği ile yine en çok tercih edilen ulaşım araçlarının başında geldi.

 

YÜZDE 70’E YAKIN TASARRUF

Solo tipi araçlar, Türkiye’ de ilk defa Kocaeli’nde hizmete alındı. Doğalgazlı otobüsler motorine göre yıllık yüzde 70’e yakın yakıt tasarrufu sağlıyor. 3 kapılı, klimalı, otomatik şanzımanlı araçların en önemli özelliği ise özürlülerin kullanımına da uygun olması. Araçlarda özürlülerin de kolayca indi-bindi yapabilmesi için yükseltme ve alçatma sistemi bulunuyor. Katlanır koltuk ve özürlüler için iniş butonları da engellilere yönelik önemli bir özellik olarak dikkat çekiyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat