Özdilek

Güncel

Yeni ücret tarifesi 1 Şubat'ta başlıyor

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

  

1 Şubat 2011 Salı gününden itibaren ulaşımda yeni düzenlemeye geçiliyor
       Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Başkanlığı yeni ulaşım tarifesini belirledi. Ulaşım ücretlerine 29 ay aradan sonra gelen düzenlemeyle ortalama yüzde 15 oranında artış yapıldı. Düzenlemeyle KENTKART kullanmayan vatandaşlar 50 kuruş daha fazla ücret ödemek zorunda kalacak. Uygulama 01 Şubat 2011 Salı gününden itibaren geçerli olacak.
 
SADECE KENTKART’LA ULAŞIM
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve şehiriçi ulaşım kooperatiflerinin ortak kararı ile yakın bir zamanda paralı ulaşım dönemi sona erecek. KENTKART uygulamasının tüm araçlarda uygulanmaya başlanması ve öğrenci pasolarının dağıtımının sona ermesiyle birlikte sadece KENTKART’la ulaşım sağlanacak.
 
KENTKART’LA DAHA UCUZ ULAŞIM
Paralı geçiş kalkana kadarki süreçte de KENTKART daha avantajlı olacak. KENTKART kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla alınan karar doğrultusunda KENTKART kullanmayan vatandaşlar 50 kuruş daha fazla ücret ödeyecek.
 
İNTERNETTEN DOLUM YAPILABİLİYOR
Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yolcu memnuniyetinin en üst seviyeye çıkarılması için ulaşımda yeni teknolojileri hayata geçirmişti. Buna göre kent genelinde toplu taşıma araçlarında ve deniz otobüslerinde kullanılan ücret toplama sistemi KENTKART’a sahip olan vatandaşlar, yeni sistemle internet üzerinden bakiyesini kontrol ederek, kart hareketlerini takip ederek, kredi kartı ile dolum yapıp, otomatik dolum talimatı verebiliyor.
 
BİTMEYEN KART SİTEMİ
Düzenli dolum olarak tanımlanan ‘Bitmeyen KENTKART’ talimatı ile yolcular herhangi bir bankaya ait kredi kartıyla Kocaeli KENTKART’larını ilişkilendirerek, internetten otomatik dolum talimatı verilebiliyor. Verilen bu talimata göre vatandaşlar kartlarına bir kez 20 TL’lik dolum tanımlayarak,  Kart bakiyesi 5 liranın altına düştüğünde otomatik olarak kredi kartlarından 20TL’lik dolum yapılıyor. Bu şekilde yolcular, kartlarının bakiyesinin bittiği yönünde bir endişeye kapılmıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat