Yenilikçi iş fikirlerini ekonomiye kazandırmayı hedefleyen TEB, TÜBİTAK’ın vereceği 150.000 TL’lik hibeden yararlanmak isteyen girişimcilerin başvurusunu bekliyor
TEB Girişim Bankacılığı ile yenilikçi iş fikirlerini ekonomiye kazandırmaya ve girişimcilik ekosistemini güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdüren Türk Ekonomi Bankası (TEB), TÜBİTAK’ın 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı-BiGG 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluş Çağrısı kapsamında girişimcilerin başvuru yapabileceği 17 kuruluş arasında yer alan tek banka oldu. TÜBİTAK’ın program kapsamında vereceği 150.000 TL hibeden yararlanmak isteyen girişimcilerin başvurularını kabul etmeye başlayan TEB, girişimcilere özel olarak BiGG TEB Girişim Evi 1512 Girişim Seçme StepUP Programı’nı hayata geçirdi.
İki yıl önce başlattığı Türkiye’nin en kapsamlı Girişim Bankacılığı ile girişimcilik ekosisteminin güçlenmesi için çalışan Türk Ekonomi Bankası (TEB), yenilikçi ve katma değerli iş fikri olan girişimcilere ‘Danışman Banka’ anlayışıyla ihtiyaç duydukları her konuda yol gösteriyor. TEB Girişim Evi çatısı altında girişimcilere eğitim, mentorluk ve danışmanlık desteğinin yanı sıra iş yönetim danışmanlığından yatırımcı buluşmalarına, networking olanaklarından müşteri edinme imkanlarına kadar birçok konuda ücretsiz destek sunan TEB, Girişim Bankacılığı’ndaki bilgi birikimi ve uzmanlığıyla TÜBİTAK’tan hibe almak isteyen girişimcilerin 1. Aşama başvurularını kabul etmeye başladı.
TÜBİTAK’a başvuracak girişimciler için özel eğitim programı
BiGG Programı ile girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerinin desteklemeyi hedefleyen TÜBİTAK, bu yıl program kapsamında verilecek hibeler için başvuruları doğrudan almayacağını, başvuruları yetkilendirdiği uygulayıcı kuruluşlar üzerinden alacağını açıkladı. Bu amaçla açtığı 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı-BiGG 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluş Çağrısında süreçleri yürütmek üzere 17 uygulayıcı kuruluşu belirledi. Bu kuruluşlar arasında yer alan tek banka TEB oldu. Uygulayıcı kuruluşlar girişimcilere eğitim, rehberlik, ön kuluçka gibi hizmetler sunarken, iş planı önerilerinin 2. aşama başvurusu için uygun hale gelmesi konusunda da destek verecek.
Bu kapsamda, TÜBİTAK’ın programından yararlanarak hibe almak isteyen girişimciler TEB’e başvurabilecek. Başvuruda bulunan girişimciler, TEB Girişim Evi Danışmanları’nın özel olarak oluşturduğu 21 günlük BiGG TEB Girişim Evi 1512 Girişim Seçme StepUP Programı’na alınacak. Kişisel Gelişim Eğitimleri, Girişimcilik Eğitimleri, Teknik Eğitimler ve Uygulama olmak üzere dört ana modülden oluşan bu program sonucunda başarılı bulunan girişimciler 2. aşama için hibe almaya aday olarak TÜBİTAK’a yönlendirilecek. TEB Girişim Evi Danışmanları’nın bilgi birikimi ve uzmanlığıyla oluşturduğu program ile TEB, girişimcilerin TÜBİTAK’a başvuru süreci için donanımlı bir şekilde hazır hale gelmelerini sağlamayı hedefliyor.
Girişimcilere Silikon Vadisi’nde mentorluk desteği
TÜBİTAK’ın vereceği hibeler için TEB Girişim Bankacılığı’na başvuran ve BiGG TEB Girişim Evi 1512 Girişim Seçme Step UP Programı ile ön kuluçkaya alınan girişimcilere özel destekler de sunulacak. TEB’in programını başarıyla tamamlayan bir girişimci ABD Silikon Vadisi’ndeki T-Jump TEB Girişim Evi Noktası’na bir haftalığına gitmeye hak kazanacak. Bu ziyaret kapsamında girişimciye mentor ve yatırımcı desteği de sağlanacak.
Microsoft BizSpark Plus ile girişimciler, bir yıl boyunca Microsoft’un uygulama geliştirme platformu olan Visual Studio ve pekçok Microsoft teknolojisini ücretsiz kullanım hakkına sahip olacak. Microsoft Azure Bulut Platformu’nu aylık 10.000 USD, yıllık ise toplam 120.000 USD’ye kadar ücretsiz kullanabilecekler.
Bunlarla birlikte, TEB tarafından girişimcilere, TÜBİTAK’ın vereceği hibeler hesaplarına geçene kadar kullanabilmeleri için bir ay süre ile 10.000 TL’ye kadar sıfır faizli kredi imkanı sağlanacak. Girişimcilerden bir yıl boyunca havale/EFT, hesap işletim ücreti, şirket kredi kartı ücreti alınmayacağı gibi, TÜBİTAK’ın diğer desteklerinden faydalanmaya hak kazandıklarında eş finansman veya teminat mektubu da TEB tarafından sağlanabilecek.
TEB’den girişimcilere özel avantajlar
TEB, Girişim Evi 1512 Girişim Seçme StepUP Programı ile TÜBİTAK hibesi almaya aday olan teknogirişimleri belirlerken, program dahilinde özel avantajlar da sağlıyor. Girişimciler TEB’in melek yatırımcılar, kurumsal ve özel bankacılık müşterileri ve iş ortaklarının dahil olduğu network havuzu ve piyasa bilgisinden faydalanabilecek. Ayrıca TEB girişimcilere, projelerinin piyasa koşullarına karşı dayanıklılığını tespit etme, geniş müşteri kitlesi sayesinde ücretsiz reklam yapabilme, farklı disiplinlerden kitlelere ulaşarak iş fikirlerini değerlendirebilme gibi çok sayıda avantaj sunuyor.
Programı başarıyla tamamlayıp ilk aşamayı geçen girişimciler, Anadolu’nun çeşitli illerine yayılan TİM-TEB Girişim Evleri’nin de bir parçası olarak, ihracat potansiyeli bulunan teknolojik ve katma değeri yüksek proje sahibi girişimciler arasında yer alma şansı elde edecek. TEB Özel Melek Yatırım Platformu yatırımcıları ve TİM üyesi sanayicilerle buluşup projelerine yatırım ve müşteri bulma imkanına erişebilecek.
Başvurular TEB KOBİ TV üzerinden alınıyor
TÜBİTAK’ın hibesinden yararlanmak isteyen girişimciler ilk aşamada TEB Girişim Evi 1512 Girişim Seçme StepUP Programı’na dahil olmak için 31 Temmuz Cuma gününe kadar TEB KOBİ TV (www.tebkobitv.com) üzerinden başvuruda bulunabiliyor.