Özdilek

Güncel

Yerel siyaset, yine Kocaelispor’a bulaştı

Kocaeli yerel siyasetinde son yıllarda Kocaelispor konusu hep ön plana çıktı. Yaklaşan 30 Mart seçimlerinde de Kocaelispor ve Kocaelispor tesislerinin konusu yine yerel siyasetteki en önemli polemik malzemesi haline geldi.

10 Ekim 2013 Saat: 16:51
Yerel siyaset, yine Kocaelispor’a bulaştı
Yerel siyaset, yine Kocaelispor’a bulaştı

Derince Yenikent Mahallesi’nde imar planı spor tesisi olarak gözüken alanda 1993 yılında dönemin Başbakanı Süleyman Demirel tarafından temeli atılan, 1995 yılında yine dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından açılışı yapılan tesisin ruhsat sorunu, bir kez daha Büyükşehir Başkanı Karaosmanoğlu ile, CHP’nin İzmit aday adayı Sefa Sirmen’i karşı karşıya getirdi.Sorun, siyasi gerilim yüzünden çözülmezse, kaybeden Kocaelispor olacak.Sorunun çözülmesi için özellikle Sefa Sirmen’in somut bir adım atması, fedakarlıkta bulunması gerekiyor.

SİRMEN: TESİS VAKFA AİT

Kocaelispor’un eski efsane Başkanı Sefa Sirmen, mevcut tesisin Kocaelispor’un ylararlanması için yapıldığını, ama mülkiyetinin  baştan beri Kocaeli Eğitim Vakfı’na(KEV) ait olduğunu söyledi. Dün bu konuda açıklamalar yapan Sirmen şöyle konuştu:

“- O tesisin yerini, Belediye olarak biz KEV’e sattık. Rahmetli Muharrem Eskiyapan, KEV’in başkanıydı.KEV’e yapılan bağışlar, vergiden düşünelebiliyordu. Tesis, KEV’e ait arazi üzerinde, KEV’e yapılan bağışlarla inşa edildi. Elbette yapılış amacı   Kocaelispor’un yararlanması  içindi. Nitekim, yıllarca bu tesisi Kocaelispor kullandı. Amamülkiyet hem KEV’e ait kaldı. Hiçbir zaman tesisin mülkiyeti  Kocaelispor’a devredilmedi. Bizim belediye başkanlığımız döneminde  Belediye KEV’in kiracısı oldu, Kocaelispor tesisi kullandı. Bizden sonraki yönetim, Belediye kiracı gözükmesine rağmen, Su, gaz, elektrik aboneliklerini bile Kocaelispor’un üzerine geçirdi. Hem yasal olmayan uygulama yapıldı, hem de  Kocaelispor’a masraf çıkarıtıldı.”

İSTESEM DE DEVREDEMEM

Sefa Sirmen, KEV’in  kurucuları arasında kentin valisinin, saygın siyaset adamlarının, iş adamlarının bulunduğunu, böyle bir kurumun yaptığı tesisin ruhsatsız olmasının düşünülemeyeceğini debelirterek şöyle devam etti:

“- Karaosmanoğlu,  işi yokuşa sürmek için  KEV tesisi Kocaelispor’a devretsin diyor.Hukuken bunu yapmak mümkün değil. Bugün tesis otel olarak gözüküyor. Ama yine Kocaelispor’a hizmet ediyor. Kocaelisyor takımı aylardır bu tesisten ücretsiz yararlanıyor, kamp yapıyor.Tesisin kullanım hakkı Kocaelispor’dur sahibi ise Vakıftır.Benim kararımla vakfın malı başkasına devredilemez. zaten tesisi Kocaelispor’a versek, kulübün borçları yüzünden  el konulur. KEV’e kapatsak, mal varlığı devlete geçer, yine Kocaelispor’a bir şey kalmaz. Başkan Karaosmanoğlu, imar ve ruhsat sorunlarını gayet rahat çözebilir.Büyükşehir bu sorunu çözerse, tesisi Gençlik ve Spor Bakanlığı kiralayacak, Kocaelispor karlı çıkacak.”

UZUN: SİRMEN  ADIM ATMALI

Kocaelispor tesisleri bilindiği gibi halen  Grand Körfez Oteli adıyla hizmet veriyor. Tesis, özellikle sporcu grupları için çok uygun. Bu nedenle geçtiğimiz aylarda pek çok Ortadoğu ülkesinden kulüp ve milli takım kafileleri  kamp için bu tesise geldi. Kocaelispor da, işletmeci Kadır Kurt ve Serhat Kurt sayesinde bu tesisten yararlanıyor.

Kocaelispor Başkanı Nebil Uzun da, tesisin ruhsat sorununun çözülmesi ve Genlik Spor Bakanlığı ile anlaşmanın yapılması için çırpınıyor. Başkan Nebil Uzun, bugün bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ile bir kez daha bir araya gelecek.Uzun gazetemize şunları söyledi:

“-Tesisler için önümüze çok önemli bir fırsat çıktı.Gençlik ve Spor Bakanlığı bu tesisleri çok beğendi.İlimizde kurulması planlanan “Olimpik sporcu Eğitim Merkezi” için, bu tesisin bakanlıkça 7-8 yıllığına kiralanması gündemde. Ama ruhsat sorunu çözülmezse, Bakanlık bu tesisi Derbent Otelinde kuracak.  Grand Körfez Oteli’nden biz çok memnunuz. Kocaelispor’a önemli jestler yaptılar. Eğer tesis bakanlığa kiralanırsa, Kocaelispor bu işten 25-30 milyon TL gelir elde edecek. Bu gelirle, biz transfer yasağını da kaldırırız. Kocaelispor’u kısa sürede hedeflerine ulaştırırız.”

Nebil Uzun, Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ile görüştüğünü, Karaosmanoğlu’nun sorunu çözmek konusunda istekli olduğunu da söyledi, “Bu aşamada biz Sayın Sefa Sirmen’den olumlu adım bekliyoruz. Kocaelispor menfaatlerini düşünerek hareket etmesini bekliyoruz” dedi.

 TAAHHÜTNAME VERSİN YETER

Kocaelispor Başkanı Nebil Uzun bu konuda şöyle devam etti:

“-Büyükşehir Belediye Başkanımız, KEV’in binanın mülkiyetini devdemeyeceğini, bu konuda hukuksal engeller bulunduğunu kabul ediyor. Karaosmanoğlu, mutlaka mülkiyet devri yapılsın demiyor. KEV Başkanı Sefa Sirmen’in, bu tesislerle ilgili bütün gelirlerin ve kullanım hakkının Kocaelispor’a ait  olduğunu belirten bir resmi yazı vermesi halinde, tesisle ilgili ruhsat sorunları çözülecek. Bu durumda, Gençlikv e Spor Bakanlığı, tesisi hemen kiralayacak. kocaelispor’un önünde büyük bir fırsat var. Her fırsatta Kocaelispor’u sevdiklerini söyleyen siyasetçilerin,  bu konuda siyaset yapmamasını, Kocaelispor’un önünü açzmasını bekliyoruz” dedi.

KOCAELİSPOR A.Ş BORÇSUZ

Kocaelispor Başkanı Nebil Uzun,  tesisin Kocaelispor kulübüne devri halinde borçlar nedeniyle elden gideceği tezinin de doğru olmadığını söyledi. Uzun bu konuda şöyle konuştu:

“- Kocaelispor kulübü derneği borçlu. Ama hala Baç’taki binanın mülkiyeti bize ait. Kimse gelip, el koyamıyor. Ayrıca bizim elimizde beş kuruş borcu olmayan, tertemiz bir Kocaelispor A.Ş. var. Bu şirket üzerine devir yapılabilir. Zaten Başkan Karaosmanoğlu, devir şartı da koymuyor. Sefa Sirmen’in  tesisle ilgili hertürlü tasarruf ve gelirin Kocaelispor’a ait olduğunu  belirten bir resmi yazı vermesi halinde ruhsat sorunu çözülecek. Biz Sayın Sirmen’den bu konuda adım atmasını bekliyoruz.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat