Özdilek

Güncel

Yörüklerden Osman Gazi ve Orhan Gazi'nin Huzurunda Birlik Mesajı

Yörükler, ataları Osman Gazi ve Orhan Gazi Han’ın huzurunda, Türkiye’de son günlerde yaşanan olaylarla ilgili birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

15 Ocak 2014 Saat: 21:34
Yörüklerden Osman Gazi ve Orhan Gazi'nin Huzurunda Birlik Mesajı
Yörüklerden Osman Gazi ve Orhan Gazi'nin Huzurunda Birlik Mesajı

Bursa, İstanbul, Balıkesir, Kocaeli ve Eskişehir'de faaliyet gösteren Marmara Bölgesi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu ve Oğuz Boyları Konfederasyonu temsilcisi 100 kişi, Bursa Tophane'de meftun bulunan Osman Gazi ve Orhan Gazi'nin türbeleri önünde basın açıklaması yaptı. Yörükler, Türkiye'nin meşru yönetimine suikast girişimi olarak algılanan eylemleri kaygı ile izlediklerini söyledi.

Bursa, İstanbul, Balıkesir, Kocaeli ve Eskişehir'den gelen Yörükler adına basın açıklaması yapan Oğuz Boyları Konfederasyon Başkanı Mehmet Özer, "Ülkemizin bugün içinde bulunduğu durum hiç iç açıcı değil. Türkiye siyasetinin, ekonomisinin ve sosyal barışının ağır yara aldığı, geldiğimiz durumun devletimizin bekasının ve milletimizin bütünlüğünü tehdit ettiği herkesin malumudur. Bu ülkenin ve bu toprakların ekseriyeti ve sessiz çoğunluğunu oluşturan kesimlerini temsilen bizler,Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucuları ecdadımız Osman Gazi ve Orhangazi Han'ın manevi huzurlarında, milletimizin bu konudaki hassasiyetini paylaşmak üzere toplandık. Kim ya da kimler tarafından yapılırsa yapılsın, yolsuzluk, rüşvet, usulsüzlük ve her türlü imtiyaz ve haksızlığın karşısındayız ve lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Meşru sistemi kilitleyen, ölçüsü kaçmış ve etkileri uzun yıllar ülkemizi ve Türk siyasetini töhmet altında bulunduracak bürokratik ve sivil, gizli-açık tüm meşru olamayan girişimlerin karşısındayız" diyen Özer, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası çerçevesinde her kurumun görev tanımları çok açık ve devletin yönetim anahtarı çok belirginken, meşruiyet krizi çıkarılmasının maksatlı olduğu, bu gidişin sonunun yurt içinde ve dışında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin itibarsızlaşmasına, devlete olan güvenin yıkılmasına, kanunlara riayette zafiyet oluşmasına sebebiyet vereceği kanaatindeyiz. Sayın Başbakanın olaylara soğukkanlı yaklaşımını talep ederken, bir o kadar da esasen kökü nerede olursa olsun, Başbakanın şahsında Türkiye'nin meşru yönetimine suikast girişimi olarak algılanan eylemleri ve işlemleri de kaygı ile izliyoruz. Siyasetin kendi kulvarında ve kendi kuralları ile işlemesi taraftarıyız. Bugün esas olan sözümüz şudur: Devlet bizim, millet bizim. Cumhurbaşkanından muhtarına kadar, başbakan ve Meclis bizim. İktidar da bizim, muhalefet de bizim. Hakim de bizim, hüküm de bizim. Sav da bizim, savcı da bizim. Tüccar da bizim, mal da bizim. Gemi de bizim, bayrak da, ezan da bizim. Merhum CumhurbaşkanımızTurgut Özal'ın dediği gibi, inşallah 21'inci yüzyıl Türk asrı olacaktır" şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat