Kocaeli’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, Kocaeli’de 5 yıl içinde bir fabrika kuracaklarını söyledi.
Yapı malzemesi sektörünün liderleri arasında yer alan Türk Ytong basın mensupları ile bir araya gelerek yeni yatırımları hakkında bilgi verdi. İzmit Yelken Kulübü’nde gerçekleşen basın toplantısına; Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak ve Danışman Nuri Ertokat katıldı. Toplantıda konuşan Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, “Kocaeli’de en geç 5 yıl içinde fabrika kurmayı düşünüyoruz. Organiza Sanayi Bölgeleri’ni tarıyoruz. Gebze Bölgesi sanayiye doydu. Diğer bölgelere bakıyoruz. 200 kişiye istihdam olanağı sağlayacağız” dedi.
Satış açısından Avrupa’da birinci olacaklarını söyleyen Erel, “Ytong olarak 51.yılımızı devirdik. Türkiye’de böyle bir malzemeyi üretmek ve sunmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz.Ytong; içinde milyonlarca hava kabarcıklı olan yapım elementidir. Isı yalıtımı elde etmiş oluyoruz. Ürünümüz yanmayan alev almaz gaz çıkartmaz özelliğe sahip. Kısa zamanda Avrupa’nın en büyük fabrikası haline geleceğiz. 51 yıl önce bakanlar kurulu kararıyla kuruduk. 1 milyon 900 metre küp satış ile Avrupa birincisiyiz. Kocaeli’de kısa bir süre içinde fabrika kuracağız. Bilecik Fabrikası’nın kapasites,ni arttıracağız. Çatalca’da fabrika açacağız” diye konuştu.
Türk Ytong hakkında bilgi veren Erel, “Dünyada 1920’li yıllarda İsveçli yapı fizikçisi tarafından icat edilmiş bir ürün. Bugün ise Amerikan sermayesi olarak karşımızda duruyor. Yüzde 75’i Türk,yüzde 25’i Alman bir şirketiz. Kocaeli bizim için önemli bir bölge. 12 sanayi bölgeniz var. Sanayinin ayakta durması ve koşması için önemli bir bölge. Önemli bir kimya tesisi var. Ytong olarak önemli bir konumda yer alıyoruz. Ürünümüzün A 1 sınıfı yanmaz ürün olması nedeniyle önem kazanıyoruz. İnsanları yangından korumak sanayi bölgelerinde çok önemli” ifadelerini kullandı.
Depremden sonra Ytong’un önem kazandığını söyleyen Erel, “Kocaeli’de 1999 depremi sonrası ytong olarak üniversite hocaları ve Alman ytong arge üyeleriyle gözlem birimi oluşturduk. Deprem bölgelerini gezdik. İTÜ rapor yayınladı. Bu raporda; ‘Binanın deprem yüküne yatay kuvvetler doğrudan etkiler ve ‘Bina ağırsa çok hasar alır, hafifse az hasar alır’ şeklinde ifadeler yer aldı. Bu rapor ayrıca ‘Yapılarınızı hafif malzemelerle inşa edin’ deniyor. Ytong olarak, Kocaeli’de depreme dayanıklı hafif yapılar oluşturacağız” dedi.